Cât costă o ședință la psiholog ?

de WTA.ro

Camelia-dracsineanu.ro scrie despre cât costă o ședință la psiholog și cum poți economisi și cheltui banii corect.  Astăzi, pe piața serviciilor psihologice există mulți specialiști și direcții diferite. Gama de prețuri este, de asemenea, foarte mare. Cum să înțelegi de cine ai nevoie, cât costă și ce compune prețul? Atunci când faci o programare pentru o ședință, se ia în considerare întregul spectru de asistență psihologică și consultații individuale sau de cuplu. Un psiholog se concentrează pe rezolvarea unor situații dificile la persoanele sănătoase din punct de vedere mental, pe care o au  majoritatea dintre oameni. În general, serviciile psihologice sunt considerate a fi ceva de elită și scump, însă dacă iei în considerare un întreg program de consiliere, vei vedea că aceste servicii nu sunt chiar atât de scumpe, mai ales pentru că a merge la un psiholog, înseamnă a rezolva problema pe care o ai, într-un mod mult mai ușor.

Costă scump o ședință la psiholog ?

Un psiholog ajută la rezolvarea problemelor care împiedică o persoană să trăiască în general așa cum își dorește. De asemenea, ajută la dezvoltarea personală. Acest lucru este întotdeauna de ajutor în rezolvarea situațiilor pe care o persoană nu le poate rezolva singură – sau poate, dar nu atât de repede sau eficient.

Cât de mult va trebui să cheltui?

Cele mai citite articole

Poate fi dificil de evaluat în avans. Depinde de problema pe care o ai de rezolvat  de caracteristicile clientului (cât de repede progresează, își face temele etc.) și de metoda în care lucrează specialistul. Unii oameni au nevoie de 1-5 întâlniri, alții au nevoie de 12-40 de ședințe. Vorbind într-un mod foarte mediu, psihoterapia durează aproximativ un an, o dată pe săptămână.

Cum își formează prețul psihologul?

Un psiholog profesionist conștiincios se formează în următorul mod: învățământul superior (să presupunem că l-a primit gratuit), program psihoterapeutic pe termen lung (contra cost), terapie personală timp de cel puțin un an (contra cost). Adică, la începutul carierei sale, psihologul a cheltuit deja foarte mulți bani. Apoi, are nevoie să-și îmbunătățească calificările (cursuri, prelegeri), să cumpere cărți, să participe la conferințe (toate acestea implică costuri) etc. În total, un psiholog cheltuiește bani pentru a-și menține nivelul. El trebuie să accepte mai mult de 5 clienți cu un preț mediu, pentru a recupera costurile. Și acest lucru nu include nici măcar costul închirierii unui cabinet și al plății taxelor.

Poți impune specialistului să-și modifice tariful?

Nu, nu poți impune unui psiholog cât ar trebui să ia pentru o ședință. Prin urmare, își prezintă în mod liber propunerea, iar clienții au dreptul să fie de acord sau nu, și de asemenea,  să meargă la un alt specialist. Un psiholog privat, psihoterapeut, psihanalist însuși, determină costul consultațiilor, care poate fi flexibil și poate ține cont de capacitățile materiale ale clientului și de alți factori, sau neschimbat, prețul pentru o consultație de familie fiind mai mare. Durata unei ședințe la psiholog poate dura de la 45 de minute la 60 de minute.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa