Câți bani a „păpat” spitalul bârlădean din bugetul local?

de WTA.ro

Câți bani a „păpat” spitalul bârlădean din bugetul local?

Câți bani a „păpat” spitalul bârlădean din bugetul local?

Cu 8 milioane de lei se puteau repara în jur de 80 străzi,numai că această sumă a fost investită în sănătatea bârlădenilor,mai precis în spital.

La ultima conferință de presă,edilul șef Dumitru Boroș le-a reamintit celor care au uitat câți bani au fost direcționați pentru salvarea spitalului bârlădean.

Câți bani a „păpat” spitalul bârlădean din bugetul local?„Am mai spus și mai fac încă o dată o precizare: la Bârlad, în domeniul sănătății era jale. Oricine poate să-și aducă aminte despre situația spitalului acum câțiva ani. Am alocat de la bugetul local până în prezent aproximativ 80 de miliarde de lei vechi, adică 8 milioane de lei noi, demonstrând că sănătatea este o prioritate pentru noi. Dacă am fi păstrat banii la bugetul local, câte un miliard la o stradă, astăzi, am fi avut 80 de străzi în altă situație. Dar nu ne-am putut permite, pentru că dacă am fi abandonat spitalul, astăzi, nu am mai fi avut spital de urgență la Bârlad.Acum, când vorbim, cele patru etaje ale corpului principal sunt terminate, cu igienizare, schimbat stolerii și montaj de linoleum special, iar la corpul nou am refăcut anul trecut acoperișul pentru că avea anumite defecțiuni și era igrasie la interior. Dacă am fi făcut doar lucrări de întrețjnere, nu ar fi ținut mai mult de o lună. În prezent, se lucrează la prizele de oxigen, s-a facut dotarea cu aparatură și se pregatesc pentru vizita pe care o vor primi .De asemenea, în paralel, am început lucrările și la Pavilionul TBC, iar la Pavilionul de Pediatrie sperăm ca, în două săptămâni, să se înceapă lucrările la eficientizarea energetică”, a declarat primarul Boroș.

Acum patru ani de zile se discuta despre declasificarea acestuia,un lucru care putea afecta atât cadrele medicale angajate în instituția sanitară,dar pacienții aveau cel mai mult de suferit.

Cristina Rădulescu

Cele mai citite articole

Articolul Câți bani a „păpat” spitalul bârlădean din bugetul local? apare prima dată în JurnaldeBarlad.ro – Stiri din Barlad – Ziar Online.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa