Cauciucuri de iarnă – Cum să le alegi

de WTA.ro

Dacă ești un automobilist modern, cu siguranță ai o gamă largă de accesorii și piese de schimb pentru vehiculul tău. În majoritatea cazurilor, acest lucru îți va permite să cumperi cauciucuri de iarnă excelente din punct de vedere al raportului calitate-preț. Deși, uneori, gama de produse ale producătorilor concurenți devine cauza unor dificultăți serioase în alegere. Cele mai importante componente pentru orice proprietar de vehicul, sunt anvelopele sezoniere. Șoferia cu anvelope de vară pe timp de iarnă nu mai este doar nesigură, ci și ilegală. La fel ca și conducerea cu anvelope de iarnă, pe timp de vară. Prin urmare, trebuie să știi bine ce anvelope de iarnă este mai bine să cumperi. Ținând cont de caracteristicile lor tehnice, poți alege cea mai potrivită opțiune din magazinul online anvelomag.ro.

Cauciucuri de iarnă – Calitate

Producătorii diferitelor mărci oferă uneori anvelope de o calitate surprinzător de bună, și uneori chiar de succes. Este mai bine să dai preferință unui anumit model de cauciuc de iarnă, nu pentru că producătorul său este cunoscut în întreaga lume, ci pentru că dintre toate opțiunile, calitatea anvelopei alese, este cea mai bună. Desigur, alegerea nu va fi ușoară din multe motive. Va trebui să iei în considerare zeci de opțiuni care să se potrivească tuturor caracteristicilor tehnice importante. 

Selecția primară – date și indicatori tehnici importanți

În primul rând, trebuie să selectezi toate modelele care oferă dimensiunile de care ai nevoie. Acesta este diametrul circumferinței interioare a anvelopei, care se măsoară în inch (R13, R15, R16 etc.), precum și dimensiunile fizice. Dintre dimensiuni, ar trebui să te intereseze cel mai mult lățimea benzii de rulare, precum și înălțimea profilului de cauciuc. La modelele 155/65, de exemplu, lățimea este indicată de primul număr și este egală cu 155 milimetri. Nu poți să te joci cu acești parametri, fiind necesar să-l iei pe cel potrivit mașinii tale. Al doilea număr este înălțimea secțiunii ca procent din întreaga înălțime a anvelopei. Aceasta înseamnă că 65% din înălțimea acestei anvelope este ocupată de profil. Indicele de viteză, indicele de sarcină, țara producătoare, modelul de rulare, presiunea maximă, indicele de temperatură sunt, de asemenea, importanți.

Indicele de viteză este viteza maximă care poate fi dezvoltată pe această anvelopă, indicată printr-o literă latină cu majuscule.

Indicele de sarcină este reprezentat de două sau trei cifre înainte de indicele de viteză, care înseamnă sarcina maximă admisibilă pe o roată.

Cele mai citite articole

Țara producătorului de anvelope – acest lucru poate fi găsit și pe etichetă, adesea aceste informații sunt ascunse ochilor cumpărătorului.

Alegerea modelului de rulare simetric sau asimetric pentru caracteristicile de rulare de care ai nevoie.

Presiunea maximă a aerului în interiorul anvelopei, este de asemenea, indicată adesea în marcaje sau în documente.

Indicele de temperatură și alți parametri ai cauciucului, sunt importante pentru funcționarea mașinii tale.

Folosind această selecție, poți alege cele mai bune cauciucuri de iarnă pentru mașina ta, conform recomandărilor producătorului. Dar chiar și după o selecție atât de dură, poți alege în continuare mai mult de o duzină de opțiuni pentru decizia finală. Va fi suficient să urmezi pașii descriși, pentru a înțelege care anvelope de iarnă sunt cele mai productive și de înaltă calitate pentru mașina ta. Opțiunile pe care le alegi, pot fi anvelope din clase de preț diferite cu calități diferite și proprietăți complet diferite.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa