Ce accesorii sunt potrivite pentru stivuitor?

de WTA.ro

În depozite, pe șantiere și, la modul general, în toate industriile care lucrează cu materiale grele, stivuitoarele îndeplinesc un rol cheie în procesul de lucru. Marfa se manipulează cu ușurință, iar transportul pe distanțe scurte și medii este vizibil îmbunătățit.

Cum gama de echipamente se extinde de la un an la altul, în momentul de față există o serie largă de accesorii pentru a îmbunătăți utilajele de lucru. De la cupa stivuitor, furci și brațe, până la grape ori lame pentru zăpadă, toate îți pot oferi un avantaj competitiv. Află mai multe detalii din acest articol.

Accesorii utile pentru stivuitoare

Există mai multe tipuri de accesorii, ceea ce înseamnă că oferta din piață este destul de variată. Aruncăm acum o privire asupra celor mai utile extensii, iar la final tragem linie și vedem care este cea mai bună opțiune pentru tine și echipa ta.

Cupă pentru stivuitor

Cupele sunt adesea folosite pe șantiere sau în agricultură pentru a încărca și transporta materialele vrac (nisip sau pietriș, pământ, furaje sau cereale). Acestea se ridică ușor, iar pe perioada transportului sau manipulării este eliminat riscul de alunecare sau accidentare. Cel mai mare avantaj aduce în prim-plan costul pe termen lung. Este nevoie de un singur om, deci de un singur operator care să manipuleze cantități imense de materiale. În funcție de producător sau de tipul cupei, aceasta poate avea dimensiuni și mecanisme (de exemplu, de prindere) diferite.

Lame pentru zăpadă

Cele mai citite articole

Pe timpul iernii, accesul pietonal sau accesul mașinilor poate fi împiedicat de stratul gros de zăpadă. Neîndepărtat în timp util, acest strat nu doar că va restricționa traseele de orice fel, ci va pune sănătatea oamenilor în pericol. Zăpada și gheața sunt principalele motive care conduc la accidentele din sezonul rece. Șoselele, aleile, parcările, bulevardele și alte străduțe și drumuri se pot curăța rapid cu ajutorul lamelor pentru zăpadă montate pe stivuitor.

Furci pentru stivuitor

Cu ajutorul furcilor, se pot manipula și transporta cu ușurință paleții cu marfă sau diferite alte materiale. Furcile sunt folosite, cu precădere, ca accesorii pentru stivuitor în depozite. Acestea sunt realizate din materiale durabile și au o formă care permite să intre sub paleți, oferind susținere pe tot parcursul drumului către depozitare. Unele furci sunt fixe, în timp ce altele sunt reglabile ca înălțime sau pot fi extinse.

Alte accesorii utile pot fi: grapele, brațele sau troliurile.

Cum alegi accesoriile potrivite pentru stivuitor?

Pentru a alege accesoriile utile, achiziția finală trebuie să reprezinte o soluție optimă pentru necesitățile zilnice. Iată de ce ar trebui să ții cont:

  • Funcțiile îndeplinite: Accesoriile utile pentru procesele de lucru sunt cele care îmbunătățesc eficiența și reduc costurile viitoare;
  • Tipul de stivuitor: Cum există mai multe tipuri de stivuitoare, există și diferite opțiuni de accesorii. Acestea din urmă trebuie să fie compatibile cu modelele pe care le folosești în procesele de lucru;
  • Parametrii tehnici: Accesoriile au caracteristici diferite. Ridicarea și capacitatea de încărcare sunt primele detalii de care trebuie să ții cont.

În cele din urmă, alegerea accesoriilor potrivite pentru stivuitorul tău depinde foarte mult de sarcinile pe care urmează să le îndeplinească.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa