Ce culoare de păr ți se potrivește: cum alegi vopseaua potrivită

de WTA.ro

Să-ți dai seama ce culoare de păr se potrivește tenului tău e dificil, mai ales că există atât de multe opțiuni și trenduri, cum sunt hairstylurile ombre, sau blond platinat, sau chiar gri. Poate fi copleșitor, mai ales dacă de deplasezi la raionul de produse cosmetice și vezi câte opțiuni ai la dispoziție, inclusiv pentru o singură culoare: negru-ciocolatiu, negru-prună, sau negru-albăstrui?

E adevărat că vechile norme de frumusețe nu se mai aplică neapărat în ziua de azi. Poți opta pentru nuanța părului pe care o dorești, pentru că libertatea de a alege e numai a ta și pentru că tehnicile de vopsire a părului au avansat foarte mult. Cu toate acestea, dacă îți dorești să te bazezi pe teoria culorilor care dictează ce nuanțe de păr se potrivesc diferitelor tipuri de tenuri, atunci acest articol îți poate fi util.

Examinează culoarea tenului tău

Ca să determini cu exactitate subtonul tenului tău, va trebui să ștergi orice urmă de machiaj care îți poate afecta culoarea naturală. De asemenea, alege o cameră cu o fereastră mare sau altă sursă de lumină naturală, deoarece pielea poate avea un aspect complet diferit atunci când e observată sub lumină artificială.

Fă testul tricoului

Una dintre cele mai ușoare metode să îți afli subtonul este să cauți în propria ta garderobă. Gândește-te la tricoul sau la bluza ta preferată, cea în care arăți cel mai bine și care-ți aduce complimentele tuturor. Dacă bluza este galbenă, oranj sau de culoarea piersicii, atunci cel mai probabil ai un subton cald. În cazul în care aceasta este verde, violet sau albastră, atunci subtonul tău este rece. Dacă arăți la fel de bine și în culori calde, și în culori reci, atunci subtonul tău este neutru.

Se poate întâmpla să nu găsești acea bluză sau tricou care să îți evidențieze subtonul, mai ales dacă, spre exemplu, porți mai degrabă negru, gri sau alb. În timp ce te uiți în oglindă într-o cameră bine luminată, ține o haină verde sau albastră contra feței tale, apoi schimb-o cu una roșie sau galbenă. Cea care îți complimentează tenul cel mai bine este cea care te poate ajuta să-ți determini subtonul.

Observă-ți venele și ochii

Cele mai citite articole

În cazul în care toate aceste încercări nu te-au ajutat să îți determini subtonul, atunci examinează-ți venele de la încheietura mâinii. Dacă acestea au o nuanță verzuie, atunci înseamnă că subtonul tău este cald. În cazul în care nuanța lor este albastră sau violet, atunci subtonul tău este rece. Nu doar atât, dar examinează și petele pe care le observi pe irișii ochilor. Dacă sunt aurii sau căprui, atunci subtonul pielii tale este cald. În cazul în care petele sunt albastre sau gri, atunci subtonul este rece, iar dacă găsești o combinație dintre cele două, atunci subtonul e neutru.

Ce culori de păr sunt potrivite pentru fiecare tip de ten?

Tenurile cu subtonuri calde merg foarte bine în combinație cu părul în culori calde. Un blond cu tente rozalii sau un bej auriu sunt potrivite, la fel ca și nuanțele întunecate de caramel sau de culoarea cuișoarelor, sau nuanțele aurii sau cuprate de roșcat. Dacă vrei să te joci cu „crazy colors”, poți opta pentru corai, piersică, inclusiv nuanțe rozalii.

În cazul în care tenul tău are subtonuri reci, poți alege cu încredere chiar și blondul platinat, nuanțele închise de ciocolată întunecată și espresso, sau roșcatul în nuanțe de merlot, brodo, sau chiar în nuanțe subtile de mocha. Poți să te distrezi inclusiv cu culori mai neobișnuite, cum sunt albastrul, verdele sau violetul.

Dacă subtonul tenului tău este neutru, atunci ai noroc, aproape orice culoare vei încerca ți se va potrivi mănușă.

Acum că ai aflat care este subtonul tenului tău și care sunt culorile de păr care ți se potrivesc cel mai bine, nu îți rămâne decât să îți achiziționezi vopseaua pe care o preferi, să o aplici și să te bucuri de noul tău look. Încearcă vopseaua de păr Fanola de la HNI Cosmetice și nu vei regreta! Vei vedea că poți găsi atât nuanțe potrivite subtonurilor calde, cât și celor reci.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa