Ce este jocul de Baccarat. Care sunt regulile jocului și cum se determină plățile

de WTA.ro

În limba italiană, cuvântul “baccara“ înseamnă “zero“. Acest termen stă la baza denumirii jocului de Baccarat, un joc de noroc pe bază de cărți, care oferă jucătorilor posibilități excelente de pariere și câștig. Jocul de Baccarat este ușor de înțeles, din punct de vedere al principiilor în baza cărora se desfășoară.

Jucătorii pasionați de Baccarat, dar și de alte jocuri de noroc atent selectate și dezvoltate 

cu minuțiozitate, intră la un cazino online și își testează abilitățile, strategiile și inspirația. Dacă sunteți interesați de o astfel de experiență, ContiCazino.ro este locul în care sunteți așteptați cu variante spectaculoase de ruletă, Blackjack sau Baccarat.

Despre Baccarat: reguli și plăți

Baccarat este un joc cu reguli simple. Se împart maximum trei mâini de cărți, în dreptul a două părți implicate: Banca și Jucătorul. Aceste părți sunt cele care stabilesc și două din cele trei opțiuni totale de pariere. Pe lângă Bancă și Jucător, se poate plasa un pariu și pe Egal. 

Ce înseamnă, concret, un pariu pe Bancă, Jucător sau Egal? Atunci când jucați Baccarat, scopul este să anticipați mâna care va fi cea mai apropiată de valoarea 9. Această mână poate fi cea a Băncii, cea a Jucătorului, dar există și posibilitatea ca ambele mâini să aibă aceeași valoare. În acest caz, câștigătoare sunt pariurile pe Egal. 

Valoarea unei mâini se stabilește în funcție de suma obținută prin însumarea celor două cărți din mâna fiecărei părți. Valoarea cărților poate fi astfel: valoare 0 (valeții, decarii, regii, damele și cărțile cu fețe), valoare 1 (așii) sau valoarea marcată pe carte (cărțile de la 2 la 9). 

Cele mai citite articole

Chiar dacă la masă sunt mai mulți jucători, scopul jocului de Baccarat și regula sa principală rămân aceleași: anticiparea mâinii câștigătoare, dintre Jucător, Bancă și Egal. Dacă plasați un pariu pe mâna care are valoarea cea mai apropiată de 9 sau chiar 9, atunci sunteți câștigător și puteți beneficia de una dintre următoarele posibilități de câștig:

Banca – pariul pe această variantă oferă o cotă de 2. Altfel spus, se plătește în proporție de 1 la 1, însă este necesar să cunoașteți o precizare importantă. Atunci când mizați și câștigați pe mâna Băncii, casa va reține un comision de 5%. De exemplu, pentru 200 de lei pariați pe Bancă, în caz de succes câștigul este de 400 de lei, din care se scade suma de 20 de lei, echivalentul comisionului de 5%. Altfel spus, câștigul dumneavoastră este de 380 de lei.

Jucătorul – în cazul jucătorului este valabilă aceeași cotă, ca în cazul pariului pe bancă. Lipsește, în schimb, comisionul, care nu se mai aplică. Dacă mizați în mod câștigător 200 de lei pe Jucător, veți primi un câștig fix, de 400 de lei. Motivul pentru care există comisionul de 5% aferent Băncii constă în faptul că această mână oferă avantaj pozițional, fiind cunoscută înainte de împărțirea unei eventuale a treia cărți.

Egal – este pariul cel mai improbabil și, implicit, cel cu cea mai importantă cotă. Dacă pariați pe Egal, beneficiați de o cotă de 8, adică în cazul în care mizați 200 de lei, primiți un câștig de 1600 de lei. Fără niciun fel de comision.

Așadar, Baccarat este un joc simplu de înțeles și pe care merită să îl încercați și dumneavoastră, profitând de promoțiile existente în secțiunea Live de pe ContiCazino.ro!

sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa