Ce este o barieră de ridicare automată?

de WTA.ro

Cu siguranță ai auzit sau ai văzut bariere automate prin parcări sau pe la diverse instituții. Barierele automate rutiere sunt dispozitive de gestionare a accesului vehiculelor, care încorporează o motorizare care permite barierei să funcționeze fără intervenția umană.

O barieră manuală de ridicare este un dispozitiv destinat controlului accesului vehiculului la un amplasament exterior. Poate fi instalată într-un mediu urban, terțiar sau industrial. Particularitatea barierei manuale de ridicare este ușurința sa de instalare. Într-adevăr, fără motorizare, necesită doar puțină construcție civilă, fără alimentare.

Barierele electrice automate sunt asociate cu sisteme de control acces pentru a determina modul în care ordinea de deschidere și de închidere va fi trimis la bariera.

Atunci când un vehicul dorește să intre, barierele sunt deschise atunci când utilizatorul își prezintă controlul de acces: acesta poate fi o insignă, un sistem de detectare automată prin buclă magnetică, prin citirea plăcilor, prin card etc.

Atunci când un vehicul dorește să iasă în același mod, trimiterea comenzii poate avea aceleași posibilități.

Bariera de ridicare motorizată facilitează astfel accesul și gestionarea vehiculelor, fără a fi nevoie să efectueze manipularea manuală de către utilizator.

De ce să alegi o barieră de ridicare automată?

În plus față de practicitatea motorizării evitând manipularea umană, interesul se concentrează și asupra performanței barierei automate de ridicare în comparație cu bariera manuală de ridicare.

Cele mai citite articole

Într-adevăr, aceste 2 categorii nu au deloc aceeași vocație, de asemenea bariera automată de ridicare va face posibilă evitarea utilizării excesive a contraponderelor. O barieră manuală de ridicare, care urmează să fie deschisă, trebuie să aibă contragreutăți calculate pe baza greutății fasciculului care trebuie ridicat.

De asemenea, utilizarea contraponderii nu este optimă și poate fi periculoasă pentru utilizatori. Prin urmare, bariera automată de ridicare este mai practică și mai sigură în utilizare.

Care sunt diferitele tipuri de bariere de ridicare motorizate?

Au fost clasificate barierele rutiere automate după cum urmează:

  • Bariere automate de acces perimetral
  • Bariere automate de autostradă
  • Parcări automate cu barieră
  • Bariere automate de barieră

Fiecare dintre aceste categorii corespunde unui câmp de aplicație în care va fi instalată bariera automată.

Cum se alege o barieră de ridicare automată?

Alegerea unei bariere electrice motorizate se face mai întâi în funcție de aplicație, de utilizarea care va fi făcută din ea: bariera automată de ridicare va fi utilizată în scopuri ciclice intensive? Pentru acces ocazional? Pentru un loc industrial? Sau terțiar?

Toate aceste întrebări vor forma pâlnia care va permite selectarea tipului corect de barieră motorizată corespunzătoare aplicației dorite.

Evident, performanța tehnică este un factor în alegerea barierei de ridicare: care este lungimea maximă a accesului pe care vrei să îl controlezi? Ai nevoie de securitate sau rezistență specială?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa