Ce este operatia de abdominoplastie?

de WTA.ro

Ce este operatia de abdominoplastie?

Abdominoplastia, sau eliminarea tesutului adipos de pe abdomen, este o procedura chirurgicala cosmetica care ajuta la aplatizarea abdomenului prin eliminarea excesului de grasime si de piele. De asemenea, operatia de abdominoplastie intareste muschiul. Cei mai buni candidati pentru abdominoplastie sunt persoanele nefumatoare, care sunt in stare fizica buna si care au o greutate stabila.

De asemenea, abdominoplastia va da cele mai bune rezultate si in cazul celor care tin diete, insa au depozite de grasime de care nu pot scapa. Abdominoplastia este o procedura adecvata pentru persoanele usor obeze, care si-au pierdut elasticitatea pielii, si pentru femeile a caror piele si muschi au fost intinsi ca urmare a sarcinii. Femeile care intentioneaza sa mai aiba copii sau persoanele care vor sa piarda mai multe kilograme ar trebui sa astepte inainte de a face abdominoplastie.

Informatii utile despre operatia de abdominoplastie

O abdominoplastie partiala este o procedura mai putin invaziva, care presupune incizii mai scurte. Este ideala pentru acei pacienti cu grasime localizata in partea inferioara a abdomenului. Procedura produce mai putina cicatrici si implica un timp de recuperare mai scurt.

In timpul procedurii de abdominoplastie, pacientul este sub anestezie generala. Se vor face doua incizii: una de pe zona soldului si pana la nivelul coapsei din partea cealalta, aproape de zona pubiana, cealalta incizie fiind in jurul ombilicului. Pielea va fi separata de muschii abdominali. Muschii abdominali sunt apoi stransi si fixati pentru o talie mai ingusta si un abdomen mai ferm.

Cele mai citite articole

Pielea care a fost ridicata este apoi intinsa pe muschi, iar excesul de piele este indepartat. Ombilicul este readus intr-o pozitie in care pare natural. Inciziile sunt inchise si se aplica un pansament steril peste zona. Procedura poate sa dureze intre 2 si 5 ore.

Pentru recuparare se vor urma mai multi pasi, in functie de pacient si de modul in care a decurs operatia. Un tub temporar poate fi introdus sub piele, pentru a drena excesul de lichid din locul operatiei. Se recomanda purtarea unor haine de compresie.

Recuperarea poate dura de la doua saptamani pana la doua luni. In acest timp, pacientii trebuie sa evite o activitate intensa si sa nu ridice obiecte grele. Cu permisiunea medicului, pacientul poate reveni la serviciu dupa o saptamana sau doua de repaus.

Rezultatul este reprezentat de un abdomen mai plat si mai tonifiat, care va fi observat imediat de cei din jur. Atata timp cat pacientii isi mentin greutatea utilizand o dieta echilibrata si exercitii fizice regulate, abdominoplastia poate sa ofere rezultate de lunga durata.

Sunt si unele riscuri in cazul acestei operatii, cum ar fi asimetria, cicatrizarea inestetica, zone amortite sau rezultate care nu corespund cu dorintele pacientilor. Pentru a evita ca aceste probleme sa apara este important sa fie gasita cea mai buna clinica de chirurgie plastica in care sa lucreze persoane cu experienta, iar, in acest caz rezultatele vor fi, cu siguranta, cele dorite de pacienti.

Pentru a identifica potentialele clinici este foarte important ca pacientul citeasca recenziile existente pe internet si sa nu caute cel mai mic pret pentru o astfel de interventie chirurgicala.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa