Ce este protecția anti-malware și de ce este importantă implementarea acesteia în afacerea ta?

de WTA.ro

Securitatea cibernetică reprezintă în momentul de față un pilon de bază pentru durabilitatea unui business cu ramificații în online. Managerii trebuie să fie conștienți de importanța implementării unor soluții pentru protecția datelor, adaptate la specificul afacerii pe care o administrează, sau la complexitatea acesteia. Printre cele mai solicitate măsuri de siguranță pentru informațiile vitale ale unei companii sunt cele de tip anti-malware. Acest tip de protecție activează o serie de beneficii esențiale pentru stabilitatea unui business în piață, iar alegerea corectă a unui astfel de pachet de servicii este mai mult decât esențială. 

Ce este protecția anti-malware?

Protecția anti-malware reprezintă o soluție de securitate cibernetică, cu un nivel ridicat de eficiență împotriva unui spectru extins de amenințări la adresa dispozitivelor utilizate la job. Amenințările de tip malware pot afecta buna funcționare a unor device-uri, mobile sau fixe, generând astfel o reacție în lanț negtivă la nivelul companiei. Aceste programe sau aplicații software de risc pentru siguranța datelor unei companii pot atinge niveluri de complexitate uimitoare. 

Anumite variante de malware sunt atât de performante, încât pot neutraliza cu succes securitatea de tip antivirus implementată pe telefoane mobile, PC-uri, laptopuri sau tablete. Așadar, în cazul unei companii, nivelul de protecție trebuie structurat pe straturi și diversificat. Principalele modalități prin care un program malware poate afecta un dispozitiv sunt următoarele:  

  • descărcarea unor programe software;
  • accesarea unui site sau a unei aplicații; 
  • realizarea unui tap sau click pe o fereastră pop-up falsă; 
  • deschiderea unui fișier anexat la un email primit în inbox. 

Prin natura activității sale profesionale, orice membru al echipei tale care utilizează un device mobil sau fizic la muncă poate fi expus la acest tip de amenințare. De aceea, este important să investești în soluții anti-malware eficiente, ce îți pot oferi garanția că afacerea se poate dezvolta în condiții de siguranță deplină. 

Ce beneficii oferă protecția anti-malware?

Investește în tehnologii pentru afaceri fără griji și poți avea parte de beneficii variate. Cele mai bune instrumente de protecție anti-malware pentru dispozitivele angajaților tăi asigură: 

  • protecția dispozitivelor împotriva virușilor, programelor de tip spyware, trojan și ransomware;
  • scanarea automată a dispozitivelor la momentul pornirii, sau a fișierelor stocate în spațiile de memorie; 
  • siguranță optimă pentru categorii de informații și date sensibile în timpul tranzacțiilor bancare; 
  • optimizarea performanțelor pe care le oferă dispozitivele fixe și mobile ale celor din echipă și multe alte beneficii. 

Cum alegi protecția anti-malware?

Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune beneficii pe care le asigură o astfel de protecție software, ține cont de următoarele recomandări:

Cele mai citite articole

Optează pentru un produs ce nu afectează performanța dispozitivelor. Implementarea unei astfel de soluții pentru securitate cibernetică ar putea cauza reducerea performanțelor dispozitivelor pe care se instalează. Cere sfatul unui specialist, pentru a identifica o protecție anti-malware asociată cu: timpi de pornire optimi; durate reduse de scanare anti-malware; performanțe optime ale dispozitivelor fixe și mobile, după momentul instalării.  

Alege o soluție ce oferă acces la o interfață simplu de utilizat. Îți dorești să utilizezi un tool cu un mod intuitiv de operare, atât de pe laptop, cât și de pe dispozitive cu display tactil. Mai mult decât atât, interfața sa trebuie să îți asigure control deplin asupra setărilor pe care vrei sa le realizezi. 

Mergi pe varianta unei soluții de securitate cibernetică 360°. În cazul companiilor, nevoia de siguranță a datelor impune achiziționarea unor soluții complexe de protecție împotriva diferitelor amenințări (online, de rețea, de tip phishing, rootkit-uri etc).  

Vodafone Smart Protect: tehnologie pentru afaceri fără griji

Vodafone Smart Protect este o soluție de securitate cibernetică bazată pe licențe de securitate F-Secure care asigură protecția dispozitivelor fixe (desktop) și mobile (laptop, smartphone, tabletă) împotriva riscurilor de securitate cibernetică și a amenințărilor online.

Alege cel mai bun pachet Vodafone Smart Protect pentru nevoile sau dimensiunea afacerii tale, pentru a implementa soluțiile optime de protecție anti-malware, antivirus, anti-spyware, anti-ransomeware și de protecție a datelor bancare.

În plus, poți opta pentru unul dintre pachetele Vodafone Smart Protect Plus și beneficiezi astfel de licență Smart ID Protection, împotriva utilizării neautorizate pentru două adrese de e-mail personale.  Mai mult decât atât, ai la îndemână un mod simplu prin care poți schimba sau gestiona toate parolele, pentru toate platformele online, aplicațiile si site-urile pe care trebuie să le utilizeze cei din echipă, în timpul programului de muncă. 

Vodafone Smart Protect este o soluție de siguranță cibernetică ce include nu doar instrumente de protecție anti-malware, ci și mult alte tool-uri sau funcții de protecție software ideale în contextul actual, deoarece amenințările online sunt acum mai complexe și mai variate ca niciodată. 

 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa