Ce este salteaua ortopedică și de ce este benefică pentru spate

de WTA.ro

În prezent, multe dintre noi suferă de dureri de spate. Munca îndelungată în picioare sau la birou, efortul fizic pe care unele meserii îl presupun, sedentarismul și anumite afecțiuni sunt cauze comune ale durerilor de spate. Alteori, chiar patul ne provoacă disconfort. Somnul este deosebit de important pentru starea noastră de bine și puterea de muncă, de aceea nu trebuie să neglijezi modul în care dormi. Ai nevoie de un pat pe măsura ta și o saltea care să-ți susțină corpul uniform și să-ți ofere senzația de confort. De aceea, trebuie să renunți la saltelele obișnuite și să-ți cumperi una ortopedică. Descoperă în continuare ce este de fapt o astfel de saltea și de ce este bine să ai una.

Ce este salteaua ortopedică?

Fie că alegi o saltea cu dimensiunile 140×200 cm pentru pat sau una de 180×200, este bine să alegi una care îți susține mușchii, articulațiile și oasele corect. O saltea ortopedică exact asta face. Poziția noastră în timpul somnului variază, dar o saltea ortopedică susține greutatea corpului astfel încât să nu se adune tensiune musculară sau presiune pe oase și articulații. Indiferent dacă ești sănătos sau ai spondiloză, artrită, hernie și alte afecțiuni, trebuie să te odihnești pe o suprafață care să ajute la relaxarea corpului. 

Beneficiile saltelei ortopedice

Sunt ferme

Saltelele obișnuite sunt deseori prea moi, iar acest lucru, deși aparent confortabil, contribuie la apariția durerilor de spate și a somnului superficial. Centrul nostru de greutate este situat în zona de mijloc a corpului, iar o saltea moale permite ca acesta să se lase prea jos în raport cu membrele și trunchiul. Ca să dormi bine, nu trebuie să te scufunzi în pat, de aceea saltelele ortopedice sunt mai ferme. Poți astfel dormi drept, fără ca în zona șoldurilor, cefei sau spatelui să apară puncte de presiune.

Te ajută să menții o postură corectă

Somnul în poziții incorecte îți afectează postura corporală. Saltelele ortopedice contribuie la menținerea poziției corecte a corpului. Astfel, nu riști să dezvolți deformări ale coloanei. Pentru a maximiza efectul saltelei, fă sport și exerciții fizice, în special pentru întărirea musculaturii abdominale și dorsale. 

Sunt rezistente

Cele mai citite articole

O saltea ortopedică rezistă în timp, astfel că nu va trebui să cheltuiești des bani pentru păstrarea patului în stare bună. În plus, rezistența înseamnă și menținerea celorlalte beneficii pe termen lung. Unele saltele se rup sau dezvoltă zone tari ori prea lăsate, dar cu saltelele ortopedice te bucuri mult timp de un somn bun.

Te scapă de dureri

Poate că cel mai important beneficiu al saltelelor ortopedice este ameliorarea durerilor de spate, șold sau gât. După o zi de stat în picioare, la birou sau în poziții fixe, inevitabil apar durerile. Pentru că salteaua este concepută pentru detensionarea musculaturii, îți ameliorează durerile. Salteaua ortopedică este indicată și pentru sportivi sau persoane care fac mult efort, ori pentru persoane care se recuperează după accidentări sau intervenții chirurgicale. 

Îți asigură un somn de calitate

Somnul de calitate este profund pe o durată lungă de timp. Dacă dormi superficial, nu te odihnești cum trebuie și a doua zi te resimți, chiar dacă ai stat mai mult de 8 ore în pat. O saltea care nu îți susține corpul corect îți poate provoca astfel de probleme. De aceea, alege întotdeauna o saltea ortopedică. 

Ai multe opțiuni la dispoziție

Saltelele ortopedice se găsesc în multe variante de dimensiuni, culori, compoziție sau duritate. Cu siguranță vei găsi una potrivită pentru tine, indiferent dacă ai un pat mare sau mic. Unele dintre ele au huse cu extracte de plante terapeutice ori cu ioni de argint, pentru și mai multe efecte pozitive.

Saltelele ortopedice îți oferă un somn odihnitor și contribuie la creșterea calității vieții. Alege o saltea potrivită pentru patul tău și bucură-te de beneficiile ei!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa