Ce facem în weekend? Mâncăm pizza, râdem și mergem la teatru sau film

de WTA.ro

Ce facem în weekend? Mâncăm pizza, râdem și mergem la teatru sau film

Teatrul dă tonul în weekend-ul 24 – 26 ianuarie. Atât copiii, cât și adulții se pot bucura de spectacole cu diverse teme, de la comedii până la situații complexe. Cele trei zile sunt ofertante și din punct de vedere al atelierelor pentru cei mici și pentru cei mari. Nu lipsesc nici spectacolele de muzică clasică sau cele de stand up comedy. Poate fi ales un film bun la cinematograf sau un week-end la munte în Păltiniș sau la Arena Platoș.

Vineri, 24 ianuarie

În weekend nu poți rata o pizza la Pizza by Tango. Dacă începi de vineri, poți merge și sâmbătă și duminică. Pizza este preparată cu ingrediente proaspete, alese cu grijă, iar blatul nu dezamăgește. Unul dintre atuurile pizzeriei este localul cochet situat chiar în centrul Sibiului, în Piața Mică. După o masă delicioasă puteți descoperi sau redescoperi orașul.

 

Pentru că astăzi românii sărbătoresc Unirrea Principatelor Române, de la ora 16.30, la cinema Arta, are loc o proiecție specială. Este vorba despre filmul „Maria, Regina Romaniei”. Filmul se bazează pe fapte reale și are în prim plan figura marcantă a Reginei Maria. Regăsim o Românie devastată de Primul Război Mondial. Măcinată de boală, ținută captivă foametei și deznădejdei, soarta politică a țării este extrem de controversată. Biletele pot fi achiziționate AICI.

Regina Maria

De la ora 18.00, Constantin Chiriac este în dialog cu Arhitectul Ștefan Dorin Adam. Evenimentul este prima conferință specială FITS și TNRS din 2020, iar tema este „Spațiile comunităților. Dialog despre creativitate”. Toate detaliile pot fi găsite AICI https://cultura.sibiu.ro/index.php/cal_main/detaliu/5914/.

„Opinia Publică”, în regia lui Theodor Cristian Popescu se joacă de la ora 19.00, la TNRS – Sala Mare, de pe B-dul Corneliu Coposu, nr. 2. Spectacolul este o abordare a textului scris de Aurel Baranga, cu mult umor şi cu seninătate, a contextului social şi uman al perioadei comuniste. Mai mult despre spectacol AICI.

a_Opinia_publica_foto_Dragos_Spiteru

Tot de la ora 19.00, de această dată în Sala Studio a TNRS, se joacă spectacolul „Zeul carnagiului”, la secția germană. Regia este semnată de Bogdan Sărătean. Piesa propune o imagine a raporturilor interumane actuale în care ipocrizia socială atinge paroxismul. Doi elevi au o dispută violentă la școală, eveniment care îi aduce față în față pe părinți. Spectatorii pot observa cu măștile cad pe rând, pe măsură ce problemele se vor rezolvate. Spectacolul se joacă și sâmbătă și duminică, de la ora 20.00. Detalii despre spectacol găsiți AICI.

După teatru merge perfect un Stand Up Comedy, la Mon Cafe. Personaje principale sunt George Țintă și Bogdan Nistor. Spectacolul începe de la ora 21.00, iar prețul unui bilet este de 25 de lei. Rezervările se fac la numărul de telefon 0744.599.891.

Cele mai citite articole

stand up comedy

Sâmbătă, 25 ianuarie

Sâmbătă, de la ora 10.00 și de la ora 12.00, copiii au „Atelierul de creat povești”. Timp de o oră și jumătate, sub îndrumarea coordonatorului Diana Ribana, micuții între patru și șase ani pot descoperi minunata lume a poveștilor creând măști de poveste. Toate detaliile despre atelier pot fi găsite AICI.

atelierul_de_creat_povesti_-_Diana_Ribana

Tot pentru copii, Teatrul Gong oferă sâmbătă și duminică, de la ora 11.00, spectacolul „Aventurile lui Pinocchio”, recomandat copiilor de peste trei ani. Micuții pot însoți fascinanta păpușă a lui Geppetto în aventurile sale alături de greierașul sfătuitor. Îl pot urmări cum este pedepsit pentru faptele rele și răsplătit pentru cele bune. Este un bun prilej și pentru părinți de a se întoarce la bucuriile copilăriei.

De la ora 18.00, se joacă spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, în Sala Studio, la TNRS. Regia este semnată de Andrei și Andreea Grosu. Spectacolul se joacă și duminică, de la aceeași oră.

Alandala Circus Project, oferă pe strada Abatorului din Sibiu, ateliere pentru copii și adulți, de la mișcare și până la acrobați aeriene. Cursurile se extind pe durata a patru săptămâni pentru curajoșii care vor să exploreze aceste tipuri de acrobație. Înscrieri și informații se pot obține la numărul de telefon 0734.368.819 sau pe dresa de email alandalacircusproject@gmail.com.
Și pentru că Sibiul respiră teatru, de la ora 18.00, la Teatrul Gong se joacă spectacolul „Projectfood”, nerecomandat celor sub 10 ani. Este o istorie a mâncării din cele mai vechi timpuri și până mâine, pus în scenă de Robert Bălan.

Alandala cisrcus project
Duminică, 26 ianuarie

Și pentru că duminica este ultima zi de week-end se poate opta pentru muzică clasică. De la ora 17.00, Asociația Florescu-Fernandez & Friends propune „Triouri cu pian de L. van Beethoven și J. Brahms” la Sala Oglinzilor de pe strada General Magheru, nr. 1-3. Pot fi ascultați Mircea Dumitrescu, la vioară, Makcim Fernandez Samodaiev, violoncel și Monica Florescu, pian.

De la ora 19.00, la sediul TNRS se joacă „Yvonne” în regia lui Boton Nagy. Spectacolul a fost creat după piesa „Ivona, Principesa Burgundiei”, scrisă de Witold Gombrowicz. Este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română și nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

a_Yvonne
Programul integral al Teatrului Gong poate fi accesat pe website-ul dedicat, iar programul Teatrului Național „Radu Stanca”, de unde pot fi achiziționate bilete, este aici. Programul spectacolelor TNRS îl găsiți  AICI.
Programul filmelor care rulează la CineGold, multiplexul din Promenada Mall Sibiu, poate fi consultat AICI. Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Post-ul Ce facem în weekend? Mâncăm pizza, râdem și mergem la teatru sau film apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole