Ce facilități oferă un cămin de bătrâni de lux

de WTA.ro

Pentru persoanele în vârstă care rămân singure sau care nu mai pot fi îngrijite de rude, din cauza afecțiunilor grave de care suferă, internarea într-un cămin de bătrâni este cea mai bună soluție. În acest fel, vârstnicii vor putea primi îngrijirea necesară din partea unui personal calificat, care îi va supraveghea și ajuta permanent, în funcție de nevoile fiecăruia în parte.

Desigur, există multe centre de acest fel, dar nu toate oferă servicii de calitate și nu dispun de un personal foarte bine pregătit. De aceea, o alternativă sigură o reprezintă un cămin de bătrâni de lux, care oferă numeroase avantaje, comparativ cu un centru obișnuit. 

Iată care sunt cele mai importante facilități de care vor beneficia rezidenții internați într-un cămin de lux!

Servicii medicale de calitate

Pentru o persoană în vârstă, care suferă de afecțiuni cronice sau chiar de Alzheimer, îngrijirea medicală este esențială. Acest lucru nu presupune însă doar administrarea schemei de tratament, ci și o consultație zilnică din partea unui medic generalist, iar, la nevoie, un consult realizat de un medic specialist. 

În acest fel, fiecare rezident va avea o fișă medicală actualizată regulat, care va oferi toate informațiile necesare privind evoluția stării sale de sănătate. La nevoie, se pot recolta probe pentru analize medicale chiar în cămin și pot fi realizate proceduri de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie).

Cele mai citite articole

Nu în ultimul rând, medicii și asistentele care lucrează într-un cămin de lux au calificarea necesară pentru a îngriji inclusiv pacienți paralizați, cu boli în stadiu terminal sau cu forme grave de demență. În cazul acestora, îngrijirea și supravegherea trebuie să aibă loc 24 de ore din 24.

Meniu personalizat

Un alt aspect foarte important este meniul zilnic oferit rezidenților. Acesta nu trebuie să fie doar proaspăt, ci și adaptat necesităților fiecărui vârstnic în parte. Doar în acest fel pot fi prevenite complicațiile care ar putea să apară, pentru că bătrânii suferă de obicei de boli cronice, care necesită un regim alimentar mai strict (boli cardiovasculare, renale, hepatice, diabet etc.).

Astfel, un cămin de lux va oferi fiecărui rezident un meniu personalizat în funcție de specificul afecțiunilor sale, iar acest meniu va fi conceput de un nutriționist, care va ține seama de recomandarea medicului.

Activități recreative și terapeutice

Rezidenții care pot duce încă o viață activă se vor bucura să beneficieze de diferite activități recreative sau terapeutice în cadrul căminului. Jocurile de societate, plimbările, atelierele sau serile de lectură ori de muzică și dans le asigură relaxarea de care au nevoie. 

De asemenea, ele le oferă posibilitatea de a-și petrece în mod plăcut timpul liber și de a socializa cu alți rezidenți, făcându-și astfel noi prieteni. Rezidenții care se pot deplasa au posibilitatea să participe inclusiv la scurte excursii organizate sau pot merge la teatru sau la operă, însoțiți de un reprezentant al căminului.

Acestea sunt cele mai importante facilități pe care le poate oferi un cămin de lux rezidenților. De aceea, înainte de alegerea centrului de îngrijire potrivit, este importantă o documentare atentă și vizitarea mai multe cămine, pentru a cunoaște detalii despre condițiile și serviciile oferite de fiecare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa