Ce i-a promis Tibi Ușeriu elvețianului care a câștigat Yukon Arctic Ultra 2020

de WTA.ro

Revenit acasă după cursa de la Montane Yukon Arctic Ultra 2020 unde s-a clasat al doilea, Tibi Ușeriu a povestit într-un interviu că s-a obișnuit destul de greu cu rolul de ”vânător” al elvețianului Fabian Imfled, cel care a câștigat, de altfel, cursa pe 300 de mile.

”Eu eram obișnuit pe post de vânat, nu de vânător. Acum m-am trezit că trebuie să-i suflu în ceafă lui Fabian, să-l urmăresc, să încerc să-l ajung. Am făcut tot ce am știut în condițiile date, dar era clar că, cu toate bâlbele mele, nu aveam șanse să-l depășesc. În plus, am dat peste un maniac cu experiență, deși mult mai tânăr ca mine.

Tipul făcuse mai multe ultra prin Alaska, o bucată din Groenlanda cu schiuri de tură și era foarte familiarizat cu Yukon, unde vine an de an. În plus, avea și el frustrarea lui de anul trecut, când l-au scos din cursă cu degetele de la mâini degerate.

Cele mai citite articole

Chestia enervantă cu tipul ăsta e că era îngrozitor de organizat tehnic. La el am văzut prima dată niște termosuri speciale, îmbrăcate în lemn de mahon. Avea un costum bionic cu bule de aer, ușor și izolant, niște over boots speciali din Goretex, un fel de cizme înalte cu talpă mare, trase peste încălțăminte, cu care umbla foarte ușor pe zăpadă, în timp ce eu înotam prin ea, uneori îmi venea până la brâu.

În plus, avea o sanie ultra ușoară, mecanismul de prindere de brâu era ergonomic, omul organizat în cele mai mici detalii. Vă puteți imagina simplu cam ce diferență era între noi când el a făcut un singur foc, în timp ce eu am făcut 9! Degeaba trăgeam în rest, era imposibil să țin ritmul lui”, i-a mărturisit Tibi lui Voicu Bojan de la Pressone.

”Diferența dintre noi era cea dintre un ceas elvețian elegant și precis și un ceas rusesc cu cuc, care întârzie mereu (….) A fost foarte interesantă povestea din acest punct de vedere, mi-a alungat plictiseala. M-a așteptat la final să mă aplaude, a fost fair play, un tip pe cinste. Dar ne-am promis că ne vedem la anul din nou, la start. Sper să fiu mult mai pregătit și rolurile să se inverseze”, a spus Tibi.

El a mai vorbit despre traseu, despre problemele cu care s-a confruntat. ”M-a mai atacat și un elan. Am chiar și o filmare stupidă cu un cur alb de elan, care mergea în fața mea. Ăsta, violentul, era cu o gașcă de ciute și s-a proțăpit înaintea mea, pe cărare, să se dea mare. Am încercat să-l alung cu bățul, m-am răstit la el, dar s-a repezit la mine așa de nervos, că a trebuit să o virez prin nămeți și copaci cu sania după mine”.

Interviul integral îl puteți citi AICI.

Cele mai citite articole