CE: Încă un proiect de cercetare privind COVID-19

de WTA.ro

Comisia Europeană (CE) a decis să finanțeze încă un proiect în cadrul apelului de urgență pentru cercetarea și inovarea în cazul COVID-19. Astfel, numărul proiectelor crește la 18, față de cele 17 anunțate inițial, cu un buget total de 48.5 milioane de euro din programul Orizont 2020, programul UE pentru cercetare și inovare.

Cele mai citite articole

Aceste proiecte permit unui număr de 140 de echipe de cercetare din întreaga Europă să colaboreze pentru a combate pandemia de coronavirus. Proiectul nou selectat, denumit HG nCOV19 și coordonat de o companie irlandeză, va dezvolta și va valida un test de diagnostic molecular rapid pentru coronavirus.

Cele 18 de proiecte selectate încep rapid să lucreze la dezvoltarea unor metode de diagnosticare, tratamente și vaccinuri, precum și la înțelegerea pandemiei prin intermediul epidemiologiei și a modelării. În ultimele săptămâni, UE a mobilizat, de asemenea, finanțări publice și private în valoare de până la 90 de milioane de euro prin intermediul Inițiativei privind medicamentele inovatoare și a oferit companiei CureVac sprijin financiar în valoare de până la 80 milioane de euro pentru a intensifica dezvoltarea și producerea unui vaccin împotriva COVID-19. Sprijinul concret acordat de Comisie domeniului cercetării și inovării de care este nevoie urgentă, face parte din răspunsul european comun la pandemia de coronavirus. Mai multe proiecte și inițiative de cercetare finanțate de UE desfășoară activități de combatere a răspândirii bolii și de îmbunătățire a pregătirii pentru alte situații asemănătoare.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa