Ce înseamnă smart casual pentru bărbați și în ce situații se aplică? Vezi aici!

de WTA.ro

Și bărbații trebuie să respecte în multe momente codurile vestimentare impuse pentru diferite evenimente la care participă, fie că este vorba despre o nuntă, fie că este vorba despre un eveniment de la muncă. Ei bine, ținuta face impresie prima dată, astfel că dacă nu știai până acum ce înseamnă smart casual ca și cod vestimentar pentru bărbați și în ce situații se aplică acesta, vezi aici câteva detalii esențiale!

Nici prea elegant, nici prea simplu

Smart casual este un cod vestimentar la care trebuie să te gândești ca fiind unul nici prea elegant, nici prea simplu. Spre exemplu, atunci când trebuie să participi la un eveniment de seară unde este impus acest cod vestimentar, poți purta o pereche de blugi lungi, o cămașă simplă și un sacou, alături de pantofi care să se asorteze cu cureaua și ceasul de la mâna stângă. Destul de ușor de creat este această ținută, nu-i așa? Acest cod vestimentar masculin este cel mai puțin rigid dintre toate codurile vestimentare, fiind cel care permite cele mai simple combinații stilistice, cu haine pe care orice bărbat le are în garderoba sa precum sunt câteva sacouri pentru bărbați elegante de la Gama.ro care pot fi asortate cu o pereche de blugi. 

Ține minte, însă, că pentru codul vestimentar smart casual, cravata sau papionul sunt obligatorii! Cămașa pe care trebuie să o porți este indicat să aibă nuanțe deschise, precum bej, albastru deschis sau chiar alb. Poți folosi pentru o astfel de ținută chiar și vesta de la sacou. Unii experți în modă spun că pentru acest cod vestimentar este indicat un costum întreg, format din sacou, cămașă, pantaloni, vestă, cravată și batistă, însă nu este o regulă anume. 

Mereu trebuie să porți șosete

Cele mai citite articole

Bineînțeles că la sacou nu asortezi o pereche de șlapi, însă vara, când este foarte cald, poți fi tentat să porți pantofii pe piciorul gol. Ei bine, nu face acest lucru. Indiferent de pantofii pe care îi porți, dacă aceștia nu sunt de tipul mocasinilor, atunci trebuie neapărat să porți șosete. Nu doar din motive evidente ce țin de igiena proprie, deoarece picioarele transpiră și în contact direct cu pantoful pot crea mirosuri neplăcute, dar și din punct de vedere stilistic. În Italia, mulți bărbați poartă pantofi precum mocasinii fără șosete sau cu șosete invizibile, foarte scurte, care nu se pot observa liber. 

Astfel, există o modă a picioarelor libere care se observă și la noi, însă cel mai indicat este să ai mereu șosete. Într-un cadru informal, precum este o întâlnire între amici sau o plimbare în parc, poți purta pantofi fără șosete, dar în alte ocazii precum este un eveniment mai serios, o nuntă, o petrecere, atunci sunt mai mult decât indicate șosetele. 

Sursa foto: Pexels.com.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa