Ce legătură existentă între fotbal, noroc și bani?

de WTA.ro

Există de obicei o clauză în contractul oricărui jucător profesionist care acționează în poziția de atacant care spune că dacă fotbalistul respectiv marchează un gol sau mai multe în timpul unui meci, atunci el va primi o recompensă bănească de la club. Este nevoie așadar nu doar de talent, de niște calități tehnice perfecționate la antrenamente intensive, ci și de un pic de noroc pentru ca respectivul sportiv să primească suma de bani promisă, nu-i așa? Dacă nu ar exista acea doză de hazard, nu ar fi trecută nici respectiva clauză în contract, deoarece clubul ar ieși în pierdere.

Fanii care pariază profesionist vor să-și monetizeze pasiunea

Și în privința fanilor care aleg să parieze lucrurile stau cam tot așa. Este nevoie de cunoștințe aprofundate despre echipe, jucători, competiții, istoricul confruntărilor, dar și despre diferite strategii specifice jocurilor de noroc. Pariurile sportive au și ele gradul lor de hazard ce nu trebuie ignorat. Tocmai el este generator de adrenalină suplimentară.

Oamenii accesează tot mai mult internetul, vor mai multe surse de venit suplimentar și printre ele se numără categoric și pariurile sportive online. Ele au devenit extrem de populare în prezent și pentru că din punct de vedere operațional sunt foarte ușor de făcut. Cu un singur click poți paria pe echipele favorite fără a fi nevoie să te mai deplasezi la o casă de pariuri în mod fizic.

De ce pariurile sportive sunt atât de iubite în România? Motive principale

Românii a ajuns să cunoască pariurile pentru că sunt pasionați de sportul rege la nivel național. Încă de mici puneau rămășag în legătură cu ce echipă va câștiga într-o partidă importantă de cupă sau campionat. Nu e de mirare că mulți pasionați de fotbal din țara noastră caută în prezent ponturi pariuri liga 1.

Dar mai există și alte motive generale pentru care se pariază.

Unul este acela că destui oameni care au nevoie de bani sunt atrași de reclamele strălucitoare ale caselor de pariuri difuzate la televizor și pe net ce le promit niște câștiguri fără efort. Acești jucători din păcate nu au prea multe noțiuni de educație financiară și cred că la fotbal și pariuri sportive pe această temă se pricepe toată lumea. 

Cele mai citite articole

Un alt motiv, mult mai puternic, îl au acei jucători care înțeleg parierea ca pe o distracție generatoare de adrenalină. Iar dacă vin și niște bani alături de această adrenalină, cu atât mai bine. 

Mai trebuie adăugat și factorul pandemic. Nu este de mirare că în prezent tot mai mulți fani sportivi caută meciuri fotbal azi pe Google. Dar și cotele pe care le au la casele de pariuri. Oamenii ce au stat mult timp acasă trebuiau să caute o modalitate de divertisment. Și pariurile sportive au apărut ca o alternativă atractivă, ce nu s-a stins nici după revenirea competițiilor sportive pe stadioane.

Ce lecții poți învăța pe piața de pariuri în materie de educație financiară?

Chiar dacă Romania încă nu are o educație financiară de bază și majoritatea oamenilor nu dețin cunoștințe despre finanțele personale, știind cum să te organizezi, este posibil să câștigi nu doar ceva bani pariind, dar și să acumulezi cunoștințe despre bani.

Parierea sportivă responsabilă în baza informațiilor culese cu atenție te pot ajuta să-ți gestionezi activele corect și în alte sfere ale vieții tale. 

În pariurile sportive, există managementul bankroll-ului. Practic, acesta constă în gestionarea câștigurilor și pierderilor, creșterea capitalului propriu treptat și știința de a nu paria niciodată mai mult decât ar trebui. Este vorba de a menține un anume tipar de pariere și a  da dovadă de constanță. 

Este esențial ca în materie de pariuri să crești lent, asumându-ți riscurile în mod responsabil, având întotdeauna o rezervă. O parte din câștigurile obținute ar trebui direcționate către acest scop pentru a acoperi orice circumstanțe neprevăzute, atunci când este necesar.

Prin urmare, controlul emoțional și o mentalitate puternică, managementul bankroll-ului, răbdarea și, mai ales, concentrarea pe termen lung sunt elementele care te fac să ai succes ca parior sportiv, dar și pe piață de investiții în general.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa