Ce poți face atunci când îți cade părul? 4 soluții la îndemâna oricui

de WTA.ro

Căderea părului se poate transforma într-un adevărat coșmar atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Vestea bună este că, dacă te confrunți cu această problemă, ai la dispoziție o mulțime de soluții prin care poți încetini sau chiar opri pierderea firelor de păr. Totuși, e important să știi că, înainte de a aplica orice măsură din lista recomandărilor de mai jos, e necesar să identifici cauza căderii părului, ca mai apoi să poți acționa cu precizie asupra ei.

Iată câteva metode de a stopa căderea părului.

1.   Dieta mediteraneană

Un studiu realizat în anul 2017 a arătat faptul că o dietă bazată pe legume crude și ierburi proaspete, așa cum este și dieta mediteraneană, poate reduce semnificativ riscul de alopecie, o afecțiune genetică cu un deznodământ cel puțin neplăcut, și anume pierderea totală a podoabei capilare. Participanții la studiu au consumat pentru mai multe zile la rând busuioc proaspăt, pătrunjel, salată sau alte verdețuri, putând fi observate rezultate semnificative, precum încetinirea debutului alopeciei.

2.   Suplimentele și tratamentele dermato-cosmetice împotriva căderii părului

Suplimentele alimentare și tratamentele dermato-cosmetice dedicate întreținerii părului sau opririi căderii acestuia pot face adevărate minuni cu podoaba ta capilară. De pildă, aportul suplimentar de  vitamina A, numai în urma unui consult medical, sau preluarea acesteia din alimentație te poate ajuta să menții sebumul de la nivelul scalpului la un nivel ideal pentru ca acesta să fie capabil să hidrateze scalpul și să mentină sănătatea părului.  Alimentele cele mai bogate în vitamina A sunt cartofii dulci, ardeii și spanacul.

În 2018, cercetătorii au demonstrat faptul că lipsa vitaminei D din organism este strâns legată de căderea masivă a părului. Discută cu medicul tău și întreabă-l dacă îți recomandă să introduci în alimentația zilnică un supliment pe bază de vitamina D.

Un tratament dermato-cosmetic împotriva căderii părului Cadu-Crex, conceput pentru trei stadii de cădere a părului, adică cel inițial, cel avansat sau cel sever, te poate ajuta să reduci pierderea părului și să întreții noile fire care vor crește.

3.   Reducerea nivelului de stres

Stresul este principalul motiv pentru instalarea celor mai multe afecțiuni. Desigur, tot el este de vină și pentru căderea excesivă a părului. Analizează-ți programul zilnic și vezi unde anume poți aduce îmbunătățiri, pentru a fi mai relaxat și pentru a te bucura de activități care îți aduc fericire. Yoga este o metodă care dă rezultate imediate și care reduce semnificativ nivelul de stres acumulat. Mediul online mustește de antrenamente de yoga gratuite, așa că tot ce vei avea de făcut este să îți alegi o serie de exerciții care te inspiră, să pregătești un playlist cu muzică de relaxare și să te lași absorbit de senzația de bine, care nu doar că îți va oferi energie, dar te poate ajuta și să lupți cu pierderea părului.

4.   Masajul cu ulei de cocos

Uleiul de cocos pare să fie un adevărat panaceu al cosmeticii, pentru că te poate ajuta să previi și deteriorarea părului, cauzată de expunerea la razele UV și la produsele de styling, pe lângă multe alte efecte incredibile pe care le are. Uleiul de cocos conține acid lauric, care va împiedica ruperea firelor de păr. Un masaj cu ulei de cocos te va ajuta la crearea unui flux de sânge mai bun la nivelul scalpului și va ajuta părul să se regenereze mai ușor. [ECB2] [AJ3]

Cele mai citite articole

Recomandările pe care ți le-am oferit nu înlocuiesc un consult de specialitate, așadar discută cu medicul tău despre eventualele probleme cu căderea părului pe care le-ai putea avea, pentru un sfat avizat.

SURSE:

–        https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00403-017-1799-z

–        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28932059/

–        https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30138496/

–        https://www.healthline.com/health/stress/stress-hair-loss#is-it-permanent

–        https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07315724.2018.1497562

–        https://www.healthline.com/nutrition/best-vitamins-hair-growth#section1

–        https://www.healthline.com/health/inversion-method


Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa