Ce premii sunt mizate la World Esports Academia Competition în acest an?

de WTA.ro
Ce premii sunt mizate la World Esports Academia Competition în acest an

Pe lângă competițiile de Esports, cele difuzate în zeci de țări și vizionate de sute de mii de oameni care nu doar vizionează și mizează sume mari de bani pe platforme ca GG Bet , există și competiții mai puțin populare dar mult mai importante pentru dezvoltarea și progresul uniform al comunității de Esports. Aceste competiții sunt organizate de The International Esports Federation. Premiile acestei organizații vizează companii sau indivizi ce contribuie la dezvoltarea rapidă a acestei industrii. 

Premiile sunt destul de importante pentru cei ce depun efort și încearcă să facă o schimbare pentru industria de Esports. În acest articol vom vorbi mai amănunțit despre The International Esports Federation și despre premiile propuse de această companie. 

Ce este IESF? 

The International Esports Federation a fost fondată în anul 2008 la data de 8 august de alte nouă asociații din Danemarca, Coreea de Sud, Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elveția, Vietnam și Taiwan. Din 12 decembrie a aceluiași an, federația a început organizarea propriilor turnee de Esports în toată lumea. Anul 2013 a fost unul mai special pentru comunitatea de Esports din România deoarece aici și anume în București, a avut loc IeSF World Championship 2013. 

Menirea acestei organizații cu sediul în Coreea de Sud este popularizarea și răspândirea jocurilor video și a Esports în special. Principalul obiectiv setat de președintele Vlad Marinescu este recunoașterea globală a disciplinelor de Esports ca și sporturi legalizate și demne de fanii și popularitatea de care se bucură deja. Federația se bucură deja de 123 de membri internaționali și plănuiește diferite evenimente cum ar fi competiții și championship-uri. 

Pe lângă competițiile de Esport unde jucătorii se întrec în anumite discipline cum ar fi Dota 2 și CS:GO, The International Esports Federation a elaborat un alt tip de competiții, mult mai interesant și cu o perspectivă colosală pentru viitorul Esports și gaming-ului în general. Această competiție se numește World Esports Academia Competition. În următorul paragraf vei afla mai multe despre această nouă competiție cu un potențial colosal. 

Ce este World Esports Academia Competition? 

World Esports Academia Competition este prima competiție din lume care va premia cercetările academice în domeniul Esports. Iată lista de premii ce vor fi înmânate anual în cadrul aceste competiții:

  1. Locul întâi-4,000,000 KRW (3200$)
  2. Locul al doilea-2,000,000 KRW(1600$)
  3. Locul al treilea-1,000,000 KRW(800$)

Subiectul competiției din acest an va fi Health Wellness and Well-Beeing in Esports. Această temă este menită să aducă o doză de suport și informație atât jucătorilor cât și familiilor acestora. Esports, la un nivel înalt, poate fi extrem de stresant și foarte greu din punct de vedere fizic. Meciurile din diferite categorii pot dura până la 4 ore, ceea ce epuizează jucătorii atât fizic cât și moral. 

Cele mai citite articole

Combaterea tuturor acestor factori nocivi organismului uman și va fi premiat în anul acesta la World Esports Academia Competition. Perioada de predare a dosarelor pentru participarea la această competiție se începe pe data de întâi august și se termină pe 14 august. Participanții din toată lumea își pot încerca studiile în cadrul acestei competiții. Unica rigoare a acesteia este respectarea subiectului propus de The International Esports Federation. Competiția este sponsorizată de Busan Metropolitan City și de North American Scholastic Esports Federation. Mai multe detalii despre cum și când să aplici pot fi găsite pe site-ul oficial al acestei companii dar și pe rețelele lor de socializare. 

Primii câștigători ai acestei competiții au fost băieții de la Hankuk University of Foreign Studies. Aceștia au prezentat o lucrare ce studia colaborarea dintre echipele de Esports și creatorii de content, vizual și text. Alte cercetări ce au fost premiate în cadrul acestei competiții au fost:

  • Global Economic Impact of Esports and The Value Chains of Esports Stakeholders
  • Research on the factors of Esports Viewing Satisfaction and Improvement of Esports Event Bias – CCG Esports Card and Duel Disk Design and How to Professionalize Esports Teams.

Care este impactul acestor premii asupra industriei în general? 

Din toate timpurile, domeniile ce au fost premiate cel mai mult au fost și cele mai dezvoltate. Din păcate, nu toți oamenii pot lucra pentru un simplu ”mulțumesc„ sau alte astfel de premii efemere. Prezența diferitor competiții ce ar pune față în față cele mai bune proiecte din diferite domenii pentru al premia pe cel mai bun este un imbold extrem de mare spre dezvoltarea și progresul iminent al omenirii. Astfel, această competiție va avea un impact colosal. 

Până mai ieri, cercetările în domeniul Esports erau ceva de domeniul fantasticului. Nimeni nu credea în succesul acestei industrii și majoritatea oamenilor credea aceste cercetări o simplă pierdere de timp. Dar, odată cu creșterea iminentă a popularității Esport-urilor, este imposibil să nu observi cum tot mai mulți și mai mulți oameni își îndreaptă vizorul către această industrie. Apariția diferitor studii care ar îmbunătăți calitatea nu doar jocurilor dar și a altor aspecte ale Esports a fost, la fel, inevitabilă. 

Apariția World Esports Academia Competition este una dintre cele mai bune noutăți din lumea Esports din ultimii ani. Deși premiile nu sunt extraordinar de mari, însăși faptul că ești auzit și înțeles de o organizație cu o influență colosală asupra industriei este ceva pentru ce este demn de luptat. De aceea, impactul apariției unei astfel de competiții va avea mai multe urmări pozitive.

De la dezvoltarea condițiilor fizice și de sănătate a jucătorilor până la legăturile acestei industrii cu altele, toate acestea sunt și vor fi descrise în cercetările publicate și premiate în timpul acestei competiții. Iată de ce, World Esports Academia Competition este atât de important.

Acum știi că World Esports Academia Competition este o competiție demnă de respectul și fala de care se bucură în ultimii ani. Aceasta, prin intermediul premiilor sale, deschide tinerilor și talentaților savanți din acest domeniu drumul spre faima mondială și onorare de mii și sute de mii de dolari. Impactul acestor premii este cu adevărat colosal și cei care câștigă în fiecare an aceste competiții se bucură de respectul tuturor gamerilor din toată lumea.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa