Ce sa mananci la pranz sau la cina pentru a avea o masa pe cinste, ca in copilarie?

de WTA.ro

Cartile de bucate propun o multime de retete interesante pentru masa de pranz sau pentru o cina perfecta. Depinde de gustul fiecarui gurmand, de priceperea bucatareselor si de timpul avut la dispozitie, fiecare reteta are un timp alocat si niste secrete pe care putina lume le poate intui. Gustul desavarsit si o mancare usoara, numai buna de gustat calda sau rece pe timp de vara sau de toamna retete poate fi o combinatie perfecta pentru cina sau pentru pranz.

Daca nu stii ce sa mai pui pe masa familiei numeroase si vrei sa incerci o reteta noua te poti opri asupra un retete ostropel de pui excelente, ca la bunica. Ostropelul de pui facut cu o carne de pui de casa va fi si mai gustos si va avea fix acelasi gust ca ostropelul bunicii, va garantam. In ostropel ai si usturoi dupa gust, care nu ii permite puiului sa aiba un gust prea fad, indiferent ce parti de la el folosim.

Pentru a avea un ostropel de pui retete inspirate din bucataria romaneasca clasica nu ai nevoie de multe ingrediente si in doar o ora vei avea un preparat pe care toti membrii familiei, de la mic la mare o vor manca pana la ultima bucatica. Copanelele de pui sunt alegerea cea mai buna pentru ostropel. Langa ele adaugi si rosii, in ce forma vrei, proaspete sau coapte, chiar si la conserva sunt foarte bune, o ceapa, o capatana mai mare de usturoi, foi de dafin dupa gust si cimbru, ulei, sare, patrunjel, piperl, apa si vin alb sec, 100 ml.

Ceapa si usturoiul se toaca, respectiv se taie in felii, doi catei de usturoi se toaca, se toaca si patrunjel rapid. Se incalzeste mai apoi zeama de la o supa de pui, se pregateste si apa calda, cam 50 de ml de fiecare, se scoate vin de la frigider ca sa se incalzeasca. Rosiile se prajesc bine sapte minute in tigaie, se desprinde coaja, daca sunt proaspete, daca nu se iau cele din conserva.

In tigaia cu ulei se pun copanelele de pui, se adauga dupa putin timp si ceapa si usturoiul, dupa sapte sau zece minute se pune vinul, se asteapta evaporarea alcoolului trei minute. Se pun rosiile rapid si supa calda, se fierbe totul 30 de minute. Se adauga la final condimentele, foile de dafin, cateii de usturoi tocati cu doua minute inainte de a termina de fiert. Patrunjelul se pune doar la final, cu un minut inainte de a inchide focul.

Se serveste acest ostropel de pui din carne de pui de casa cu mamaliga simpla, cu un piure cu putin unt si cu cartofi natur, salata de muraturi e recomandata de asemenea. Bucatar amator sau profesionist, oricine stie sa faca ostropelul de pui si sa il prepare in asa maniera incat sa obtina gustul de odinioara pe care toata lumea il cauta in vremurile moderne.

Te-ar putea interesa