Ce schimbări poți face într-un birou pentru un plus de eficiență

de WTA.ro

Ce schimbări poți face într-un birou pentru un plus de eficiență

Modul în care se prezintă spațiile de lucru din clădirile de birouri determină dinamica echipelor care activează în ele, mai ales în contextul fără precedent în care ne aflăm. Indiferent de anvergura afacerii pe care o coordonezi, este important să ai o acțiune proactivă în raport cu nevoile angajaților și cu tendințele cele mai noi din piață. Performanța depinde de echipamentele cele mai noi, dar și de deciziile înțelepte, care adaptează specificul activității departamentelor în funcție de noile provocări.

Oferă flexibilitate

Am crezut cu toții că traversăm doar o perioadă, dar ultimul an ne-a arătat că unele schimbări din viața noastră profesională tind să aibă un caracter permanent. O mare parte dintre angajați preferă, încă, să lucreze de acasă, iar mulți dintre ei dau dovadă de mai multă eficiență în acest fel. Un manager inspirat va permite și chiar va încuraja această atitudine. Atunci când nu este supus unui program rigid și poate rezolva anumite probleme ivite din senin în timp real, un angajat simte că are parte de susținere. 

Acordă atenție securității datelor

Cu datele și cu procesele informatice ale companiei nu este de joacă. Fie că vorbim despre administrarea rețelei de computere sau despre gestionarea documentelor angajaților, respectiv a contractelor, siguranța informațiilor nu poate fi negociată. Într-un context în care echipele lucrează din diferite locuri, protejarea datelor stocate în data center depinde de controlul cât mai precis al accesului fiecăruia dintre angajați. Dispozitivele de stocare conectate la rețea, de tip NAS, DAS sau SAN, furnizate de Leadtech, oferă avantajul unui acces rapid și securizat la datele stocate pe servere dedicate. Cu sisteme de operare updatate și cu posibilități de virtualizare ce ușurează operațiunile de cloud computing, compania ta poate funcționa la randament maxim, cu minimum de efort și fără riscul unui atac cibernetic. 

Completează salariul cu beneficii relevante

Atunci când o companie decide să pluseze față de oferta salarială, oferă un stimulent important, dar totodată își fidelizează forța de muncă. Un salariu suficient de mare nu mai este singurul motiv pentru care un angajat caută să-și facă treaba în mod corespunzător. Printre soluțiile la care te poți gândi pentru fidelizarea profesioniștilor se numără abonamentele de fitness, cursurile specializate, cărțile livrate acasă, biletele la spectacole, decontarea transportului individual sau asigurările medicale private. 

Implică angajații în procesul de inovație

Cele mai citite articole

Apanaj al companiilor ambițioase, inovația înseamnă a transforma o idee nouă într-un produs sau într-un serviciu revoluționar, cu impact asupra consumatorilor. Până la îmbunătățirea unor procese sau la schimbarea unor procese de lucru, este important să cunoști punctele nevralgice, în care se impun schimbări. Pentru aceasta, este important să implici angajații în sesiunile de brainstorming și să-i obișnuiești cu workshopurile. Astfel, aceștia vor avea o imagine de ansamblu și vor intui mai abil trendurile din piață. 

Externalizează anumite departamente

Cu toate că ar putea părea o operațiune aflată strict la îndemâna marilor companii, externalizarea te ajută să nu pierzi concentrarea asupra obiectivelor importante, din cauza proceselor de zi cu zi. Pentru a ridica de pe umerii firmei povara unor departamente cu o activitate complexă și costisitoare, în perspectivă, ai posibilitatea de a apela la o firmă specializată. Aceasta va înlocui serviciile departamentului de resurse umane, cum ar fi salarizarea, recrutarea sau selecția angajaților, precum și întregul departament de contabilitate.  

Optimizarea activității companiei de care răspunzi nu este dificilă. Cu tehnologii actuale și cu o viziune actualizată asupra modului de lucru, ai posibilitatea de a da un suflu nou proceselor interne. 

Credit foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa