Ce se întâmplă cu spitalele din Argeș, in criza Covid 19

de WTA.ro

 

Comunicat de presă cu privire la hotărârile CJSU din data de 25.03.2020

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurat astăzi, 25.03.2020, s-au stabilit următoarele măsuri organizatorice care privește desfășurarea activității spitalicești din județul Argeș în perioada Stării de Urgență:

 

  • Desemnarea Spitalului Județean de Urgență Pitești ca unitate spitalicească cu paturi non-COVID-19 care asigură cazurile medicale de urgență pentru județul Argeș.
  • Desemnarea ca unitate spitalicească cu paturi SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități a Spitalului Orășenesc Mioveni, județul Argeș.
  • Desemnarea Spitalului de Pediatrie Pitești ca unitate spitalicească cu paturi care asigură patologia chirurgicală, ORL, ortopedică, oftalmologică SARS-CoV-2/COVID-19 și Covid-19 cu comorbidități.
  • Pe perioada stării de urgență, pentru județul Argeș, preluarea patologiei de boli infecțioase eruptive pediatrice va fi realizată de compartimentul de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung, inclusiv profilaxia antitetanică și antirabică (adulți și copii).
  • Pe perioada stării de urgență, personalul din structurile de primiri-urgențe ale Spitalului Municipal Curtea de Argeș, Spitalului Municipal Câmpulung și Spitalului Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități, pentru asigurarea serviciului de urgență din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni.
  • Personalul de specialitate, cât și personalul TESA, după caz, din Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Orășenesc Costești va fi delegat pe o perioadă de 60 de zile cu posibilități de prelungire conform art.43 din Codul Muncii, în funcție de necesități conform anexei nr.1, la Spitalul Orășenesc Mioveni pentru a asigura asistența medicală și liniile de gardă la această unitate medicală.
  • Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul Municipal Câmpulung și Spitalul Orășenesc Costești urmează să asigure asistența medicală pentru cazurile acute în specialitățile stabilite potrivit anexei nr.2.
  • Conducătorii unităților sanitare cu paturi nominalizate în hotărârea luată în cadrul CJSU de astăzi, care întră în vigoare începând cu data de 28.03.2020, vor asigura punerea în aplicare a dispozițiilor prezentei hotărâri, în caz contrar intrând sub incidența sancțiunilor prevăzute de lege.

Cele mai citite articole

se arata intr-un comunicat al Prefecturii Arges remis in aceasta seara

In ceea ce privește criza Covid 19, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Arges hotaraste:

Art1. Se desemneaza Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti ca unitate spitaliceasca cu paturi non-Covid 19 care asigura cazurile medicale de urgenta pentru Judetul Arges
Art2. Se desemneaza ca unitate spitaliceasca cu paturi SARS COV2/COVID 19 si Covid-19 cu comorbiditati Spitalul Orasenesc Mioveni Judetul Arges.
Art.3 Se desemneaza Spitalul de Pediatrie Pitesti ca unitate spitaliceasca cu paturi care asigura patologia spietaliceasca ORL, ortopedica, oftalmologie, SARS-COV-2. Codid 19 si comorbiditati. Conform unor surse ar fi vorba despre Spitalul Judetean, Pediatrie si Mioveni.

Articolul Ce se întâmplă cu spitalele din Argeș, in criza Covid 19 apare prima dată în Stiri de Pitesti.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa