Ce tip de hidratare alegi pentru tenul tău?

de WTA.ro

Odată cu venirea verii, unul dintre anotimpurile preferate de mulți, vin acele momente memorabile, care rămân până în anul următor depozitate în retina fiecăruia dintre noi.

Totuși, vara vine și cu anumite aspecte mai puțin plăcute. Creșterea umidității și vremea caldă afectează pielea, mai ales pe cele cu tendință grasă. Datorită climatului cald și umed, glanda sebacee din piele produce mai mult ulei decât de obicei, ceea ce duce la acnee și alte afecțiuni ale pielii. Mulți oameni încep să folosească nenumărate produse cosmetice de îngrijire a pielii vara, dar majoritatea oamenilor uită să acorde importanță hidratării, presupunând că aceasta va face pielea mai grasă.

De ce este important să hidratăm pielea vara? Razele UV ȘI lumina intensă a soarelui dăunează pielii. Lumina intensă a soarelui face ca pielea să piardă uleiurile naturale, ceea ce duce la creșterea producției de sebum, erupții, linii fine și riduri. Aerul condiționat face pielea uscată. Aerul condiționat face ca suprafața pielii să devină uscată și deshidratată. Apa clorată afectează pielea, iar în mod ideal, ar trebui aplicată o cremă hidratantă înainte și după înot în piscină. Căldura și temperaturile ridicate predispun pielea la uscare sau pete.

Nivelul de umiditate al pielii devine dezechilibrat din cauza excesului de căldură și transpirație. Menținerea pielii hidratate este importantă atât pentru corp cât și pentru față. Un bun produs hidratant poate ajuta la sigilarea umidității pielii, care se pierde prin transpirație. Pe de altă parte, poluarea afectează funcția de barieră a pielii. Prin urmare, o cremă de față hidratantă trebuie aplicată și pe pielea grasă. Dacă în timp, tenul începe să arate excesiv de strălucitor, asta se întâmplă pentru că glandele sebacee din piele produc ulei în exces. Fără o cremă hidratantă, aceste glande sebacee din piele produc mai mult ulei pentru a compensa lipsa de hidratare, care la rândule ei va duce la erupții cutanate sau diverse alte afecțiuni dermatologice.

Nevoia de a-ți hidrata mai mult sau mai puțin pielea poate fi strâns legată și de tipul de climă din zona în care locuiești. Faptul de a locui într-un oraș cu niveluri ridicate de poluare necesită un efort mai mare când vine vorba de hidratare. În timp ce, oamenii care trăiesc în medii mai umede, lângă mare, își mențin nivelurile de hidratare a pielii într-un mod mai natural.

Cele mai citite articole

Pentru a consolida hidratarea pielii feței în timpul verii, există o serie de cosmetice bio dar și tratamente medico-estetice.

Cosmeticele bio. Este indicat să crești hidratarea cu creme care să mențină un nivel suficient de apă, adecvat vârstei și tipului de ten, de cel putin două ori pe zi.

Alimentele: Dieta poate oferi o cantitate bună de vitamine și minerale care ajută la menținerea sănătății pielii. Unele substanțe, precum acizii grași omega 3 și beta carotenii, protejează și pregătesc pielea împotriva expunerii la soare. Fructele și legumele sunt surse de vitamine și minerale cu putere antioxidantă mare.

Tratament de medicină estetică facială: mezoterapia. Aceasta este un tratament medico-estetic ce constă în infiltrarea în doze mici de substanțe terapeutice și hidratante, precum acid hialuronic, vitamine și minerale. Moleculele de acid hialuronic sunt capabile să absoarbă de până la 1000 de ori greutatea lor în apă, producând astfel un efect de susținere și de coeziune al retenției de apă, care menține pielea plină și hidratată. În plus, stimulează neosinteza colagenului și elastinei și oprește efectul radicalilor liberi.

Acidul hialuronic se poate infiltra și pe buze, una dintre zonele corpului care nu are melanină sau orice altă protecție naturală împotriva radiațiilor solare. Vitaminele infiltrate oferă un nivel ridicat de protecție împotriva expunerii la soare și acționează ca antioxidanți puternici. Siliciul organic este substanța constituțională a colagenului și stimulează diviziunea celulară și metabolismul. Acționează prin inhibarea formării radicalilor liberi și regenerează țesutul conjunctiv.

Pentru orice problemă legată de hidratarea, starea sau sănătatea pielii, nu ezita să apelezi la un specialist dermatolog, care te va ajuta cu diagnosticarea și tratamentul în timp util. Nu uita că menținerea unei hidratări adecvate a pielii este esențială, oferă un aspect luminos, tânăr și sănătos, iar pentru asta alegerea unor produse de calitate superioară este imperativă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa