Ce tipuri de aparat dentar invizibil exista? Pe care il alegi?

de WTA.ro

Varietatea de tipuri si modele de aparate dentare ii ajuta pe oameni sa isi poata gasi mult mai usor un aparat dentar potrivit nevoilor si preferintelor lor. Cu toate ca cele mai populare sunt aparatele dentare metalice fixe, cei care doresc un aparat dentar discret, a carui prezenta sa fie insesizabila aleg un tip de aparat dentar invizibil. 

In aceasta categorie de aparate dentare invizibile se incadreaza mai multe modele, ceea ce permite o libertate mai mare in alegerea acestora. Datorita faptului ca ofera posibilitatea de a se corecta pozitia dintilor si muscatura, fara ca aspectul estetic sa nu fie afectat, astfel de aparate dentare sunt preferate, in general, de adulti si adolescenti. 

Totusi, alegerea celui mai potrivit tip de aparat dentar se face numai in urma unei consultatii stomatologice, conform recomandarii medicului ortodont. Astfel, exista posibilitatea de a se alege din urmatoarele tipuri de aparate dentare invizibile:

Aparat dentar Spark 

Unul dintre cele mai moderne si performante aparate dentare este aparat dentar Spark. Forma acestuia este departe de cea clasica, deoarece face parte din categoria alignerelor transparente, fiind similar mai cunoscutelor gutiere. 

Cele mai citite articole

Datorita tehnologiei moderne si inovative, acest aparat dentar poate contribui chiar la o reducere a perioadei tratamentului de repozitionare a danturii. In plus, materialul din care este realizat aparatul dentar Spark este unul de inalta calitate, care are si o rezistenta ridicata la pete, avand o transparenta perfecta care il face aproape invizibil. 

Aparatul dentar Invisaglin

Acest tip de aparat dentar este asemanator cu cel Spark, fiind tot un aligner transparent mobil, dar a carui transparenta este mai mica decat in cazul prezentat anterior. Aparatul dentar Invisalign poate fi recomandat atat de un medic ortodont, cat si de un medic stomatolog, spre deosebire de aparatul Spark, ce este la dispozitia exclusiva a medicilor ortodonti. 

Aparatul dentar lingual 

Aparatul dentar lingual este foarte asemanator cu aparatul dentar clasic, fix, principala diferenta fiind modul de montare al acestuia. Aparatul dentar lingual se monteaza pe spatele dintilor, actionand deci fara a fi observat, igienizarea putand insa fi mai dificil de realizat.

Aparatul dentar din safir sau ceramic 

Desi au forma clasica a aparatelor dentare, cu bracheti si sarme de legatura, materialele din care acestea sunt realizate sunt unele de calitate si similare cu culoarea dintilor, motiv pentru care sunt considerate a fi aparate dentare invizibile. 

Principala diferenta dintre toate aceste tipuri de aparate dentare invizibile este pretul, un aspect important pentru orice pacient. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa