Puține evenimente sunt la fel de distractive ca petrecerile. Socializarea și activitățile distractive te ajută să-ți incarci bateriile, să cunoști persoane noi și să discuți pe subiecte diverse. Când mergi la o petrecere, nu trebuie să te îngrijorezi decât pentru haine și poate un cadou. Însă când tu ești gazdă, lucrurile se complică. Trebuie să te organizezi bine, să planifici activități pentru ca invitații să nu se plictisească și să găsești metode pentru ca atmosfera să fie bună. Bineînțeles, ca să-ți îndeplinești misiunea de gazdă ai nevoie de o listă întreagă de produse. Descoperă în continuare 6 dintre cele mai importante.
Băuturi
O petrecere fără băuturi este imposibilă, așa că gândește-te la ce veți turna în pahare. Alege un rom pentru ocazii speciale sau o altă băutură cu care să surprinzi. Poți cumpăra și băuturi convenționale, ca berea și vinul, dar reține că cea mai importantă este calitatea. Dacă îți cunoști bine invitații, ține cont de gusturile lor. Îi poți întreba ce preferă, ca să fii sigură că nu greșești. Unii preferă tăriile, alții cidrul, lichiorul sau alte băuturi dulci. Nu uita de cei care conduc sau nu consumă alcool. Berea, aperitivele fără alcool și sucurile nu trebuie să-ți lipsească.
Mâncare
Apetitul crește când stai de vorbă, dansezi sau faci o activitate distractivă. Ține cont de numărul de participanți și organizează meniul. Dacă îți place să gătești și nu ai mulți invitați, poți să prepari chiar tu mâncarea. Ai grijă însă ca această activitate să nu te obosească prea tare. Firmele de catering reprezintă o soluție bună, la fel și serviciile de livrat mâncare la domiciliu. Dacă petrecerea este între prieteni, puteți să comandați pizza sau mâncare chinezească.
Decorațiuni
Pentru atmosferă ai nevoie de decorațiuni. Chiar și o ghirlandă colorată însuflețește spațiul în care se desfășoară petrecerea. Baloanele obișnuite sau cu forme creative, banerele, pălăriile amuzante, confetti sunt doar câteva dintre decorațiunile inspirate. Dacă petrecerea ta are o tematică anume, poți adapta decorațiunile în funcție de aceasta. De exemplu, la o petrecere de Halloween nu ar trebui să lipsească felinarele din dovleci și liliecii de carton.
Fețe de masă, tacâmuri, veselă
Cele mai citite articole
Când dai o petrecere, fiecare detaliu contează. Este neplăcut să descoperi că nu ai destule farfurii sau tacâmuri pentru invitați, ori că, deși ai făcut rost de mese în plus, nu ai destule fețe de masă. Adaugă pe lista de cumpărături astfel de obiecte indispensabile pentru petrecere. Alege tacâmuri și veselă reciclabilă, pentru că mediul este deja suprasaturat cu plastic și alte deșeuri.
Tort și lumânări
Dacă petrecerea ta este o aniversare, o petrecere de rămas bun sau de pensionare, ai nevoie de un tort bun. Comandă un tort personalizat, pentru ca invitații să fie fascinați. Se pot face torturi cu forme diverse sau tradiționale, dar cu partea de deasupra pictată. Nu uita de lumânări, dacă serbezi ziua de naștere a cuiva. Niciun tort aniversar nu este complet fără lumânările în care sărbătoritul trebuie să sufle cu putere.
Sistem audio
Dacă nu ai deja un sistem audio acasă, trebuie să-ți cumperi unul. Nicio petrecere nu este completă fără muzică. Muzica ajută la formarea atmosferei și, bineînțeles, este esențială pentru dans. Alege muzică pe gustul invitaților, nu doar al tău. Pregătește-ți un playlist cu mai multe melodii, astfel încât să nu vă plictisiți. Nu uita însă de vecini, dacă organizezi petrecerea acasă și nu într-un loc special amenajat. Dacă sistemul audio pe care îl cumperi are și microfon și funcție de karaoke, puteți încerca această activitate distractivă.
Organizarea unei petreceri începe cu scrierea listei de cumpărături. Nu uita să treci cele 6 lucruri prezentate mai sus pentru ca petrecerea ta să fie reușită.