Ce trebuie să ştii dacă adopţi sau cumperi un Golden Retriever?

de WTA.ro

Înainte de a aduce un nou membru în familie, un membru blănos şi necuvântător, dar iubitor şi foarte înţelegător şi inteligent, viitorii proprietari trebuie să ştie mai multe amănunte înainte de a alege un exemplar dintr-o rasa de caini specifică. 

Una din cele mai îndrăgite râse de câini este Golden Retriever, cunoscut pentru aspectul impecabil, blana de mărime medie, de un auriu strălucitor, cu o expresie foarte prietenoasă, cu simetrie perfectă, mişcări line, superbe, fluide, cu paşi puternici, mari, dar deosebit de inteligent. 

Personalitatea unui Golden Retriever – cum să abordezi acest câine

Înainte de a aduce acasă un Golden Retriever care va face parte din familie mulţi şi frumoşi ani, stăpânii trebuie să ştie câte ceva despre personalitatea acestui câine. Golden Retriever-ul este un câine foarte blând, cu o dispoziţie constantă, fără să fie prea agresiv, care se adaptează la viaţa de familie şi îi place să fie implicat în absolut toate activităţile atât afară, cât şi în casă. retrieverii sunt foarte prietenoşi, adoră apă, sunt luptători, aşa că necesită dresaj şi sunt recomandaţi familiilor cu copii.

Aceştia se înţeleg foarte bine atât cu copiii, cât şi cu membrii familiei, sunt totuşi foarte reticenţi cu străinii, chiar dacă nu sunt câini de pază. Golden Retrieverul se poate dresa foarte uşor, este cuminte, socializează bine cu oamenii şi cu alte animale şi nu are un comportament nedorit, mai ales dacă este iubit, hrănit şi scos afară.

Sănătatea şi toaletajul Golden Retrieverului

Cele mai citite articole

Golden Retrieverul este un câine cu o blană desa, lungă, uneori întins, alteori creată, ce necesită periaj zilnic şi baie cel puţin o dată la două săptămâni. Acest câine are nevoie de curăţarea dinţilor de minim 3 ori pe săptămână, tăierea unghiilor de două ori pe lună şi curăţarea urechilor săptămânal. Blana nu trebuie lăsată să se încurce şi să provoace o substanţă inutilă animalului.

Ca orice alt câine, Golden Retrieverul poate suferi de diferite boli ereditare ale ochilor şi de displazie de şold şi de cot, de aceea este foarte importantă verificarea ochilor şi evaluarea şoldurilor la veterinar, mai ales înainte de împerechere. De asemenea, acest câine poate suferi de alergii şi chiar de epilepsie.

Ce mănâncă un câine din rasa Golden Retriever?

Un câine din rasa Golden Retriever trebuie să mănânce 2-3 porţii de hrană uscată pe zi, împărţită pe două mese. Fiind susceptibil la boli osoase, este indicat că proprietarii să le ofere mâncare de calitate, cu un conţinut redus de calorii pentru a evita creşterea bruscă şi îngreunarea. Mâncarea gătită va fi evitată, dar hrana umedă şi uscată de cea mai bună calitate vă fi singură şi ce mai bun varianta pentru a creşte un astfel de câine.

Rasa Golden Retriever este ideal pentru familiile cu copii, inclusiv cu copii mici, fiind prietenoşi cu animalele şi cu prietenii, iar atâta timp cât stăpânii vor acorda atenţie dietei, câinii având un stil de viaţă activ, prietenul necuvântător va fi fericit şi va avea o viaţă lungă.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa