Ce trebuie sa stii despre cladirile din otel structural?

de WTA.ro

O cladire din otel este o structura metalica fabricata cu otel pentru suportul intern si pentru placarea exterioara, spre deosebire de cladirile cu rama din otel care utilizeaza in general alte materiale pentru podele, pereti si plic exterior. Cladirile din otel sunt utilizate pentru o varietate de scopuri, inclusiv depozitare, spatii de lucru si cazare. Acestea sunt clasificate in tipuri specifice in functie de modul in care sunt utilizate.

Cladirile din otel au castigat popularitate la inceputul secolului XX. Utilizarea lor a devenit mai raspandita in timpul celui de-al doilea razboi mondial si s-a extins semnificativ dupa razboi, cand otelul a devenit mai disponibil. Cladirile din otel au fost acceptate pe scara larga, in parte datorita eficientei costurilor. Gama de aplicatii s-a extins cu materiale, produse si capabilitati imbunatatite, cu disponibilitatea unui software de proiectare asistat de computer.

Avantaje 

Cele mai citite articole

Otelul ofera mai multe avantaje fata de alte materiale de constructie, cum ar fi lemnul:

  • Otelul este solid din punct de vedere structural si fabricat conform specificatiilor si tolerantelor stricte.
  • Orice exces de material este 100% reciclabil.
  • Otelul nu deformeaza cu usurinta, catarama, rasucire sau indoire si, prin urmare, este usor de modificat si ofera flexibilitate in proiectare. Otelul este, de asemenea, usor de instalat.
  • Otelul este rentabil si fluctueaza rar in pret .
  • Otelul permite o calitate mai buna a constructiei si o intretinere mai mica, oferind in acelasi timp siguranta si rezistenta imbunatatite. 
  • Odata cu propagarea mucegaiului si a mucegaiului in cladirile rezidentiale, utilizarea otelului minimizeaza aceste infestari. Mucegaiul are nevoie de material umed, poros, pentru a creste. Stifturile din otel nu au aceste probleme.

Dezavantaje 

  • Conductibilitatea la caldura: calculele arata ca panza unui stift de otel cu calibru 18 este de aproximativ 31 de ori mai subtire decat un stift de lemn „cu doua”; cu toate acestea, otelul conduce la caldura de 310 ori mai eficient decat lemnul. Ca rezultat net, un pivot de otel „cu doua” va conduce de 10 ori mai multa caldura decat un pivot din lemn „cu doua”. 
  • Coroziunea: conduce proiectare defecte la coroziune a fierului si otelului in cladiri. 
  • Se poate indoi in incendii.

Portiunile de constructie care sunt asamblate in magazin inainte de expediere pe site sunt de obicei mentionate ca fiind prefabricate . Cladirile din otel mai mici tind sa fie prefabricate sau suficient de simple pentru a fi construite de oricine. Prefabricarea ofera avantajele de a fi mai putin costisitoare decat metodele traditionale si este mai ecologica (deoarece nu se produc deseuri la fata locului). Cladirile din otel mai mari necesita muncitori calificati, cum ar fi lucratorii de fier, sau mai mult decat atat companii acreditate pentru a asigura o asamblare corecta si sigura. 

Evobuild – servicii de calitate!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa