Ce trebuie să știi despre hrănirea naturală a păsărilor de curte

de WTA.ro

Ce trebuie să știi despre hrănirea naturală a păsărilor de curte

Dacă ai decis că vrei să crești păsări în curte, atunci ar trebui să știi că acest lucru implică o grijă sporită la alimentație, pentru ca zburătoarele să fie sănătoase. Pentru a veni în ajutorul tău, îți prezentăm câteva informații pe care trebuie să le știi despre hrănirea păsărilor de curte și despre nevoile acestora. 

Hrana păsărilor de curte trebuie să fie ecologică

Dacă păsările pe care le crești sunt pentru consumul propriu sau pentru vânzare, atunci va trebui să ai în vedere faptul că este foarte important ca hrana să fie curată. În general, păsările de curte mănâncă grăunțe de porumb, pe care le poți mărunți la moara de cereale. Este un proces foarte important, mai ales, în primele luni de viață ale păsărilor, pentru că, nefiind ajunse la maturitate, ele vor avea nevoie de hrană adaptată vârstei. 

Hrana nu trebuie tratată cu erbicide sau insecticide

Va trebui să fii foarte atent de unde cumperi hrana păsărilor de curte, întrucât culturile de porumb sunt adesea stropite cu insecticide sau erbicide pentru a putea stopa acțiunea dăunătorilor. Cel mai simplu este să faci o analiză a produsului sau chiar să cultivi pe o porțiune de teren porumbul necesar hrănirii păsărilor. Dacă acest lucru nu este posibil, caută o sursă curată de hrană pentru păsări, care să nu fi fost stropită cu substanțe chimice puternice. 

Hrana păsărilor poate fi amestecată cu medicamente

Profilactic sau la nevoie, atunci când există o boală, poți administra medicamentele prescrise de către medic. Acestea pot fi amestecate cu apa sau cu hrană, pentru că păsările o vor consuma fără probleme. În acest fel, vei ști că păsările primesc vitaminele sau nutrienții pe care i-ai oferit, fiind astfel mai greu să se îmbolnăvească. 

Hrana pentru păsări poate varia în funcție de amestecuri gata preparate

În unele cazuri, unii fermieri preferă să ofere păsărilor și anumite tipuri de amestecuri. Astfel, poți oferi hrană uscată, formată din urluială și cereale, sau poți opta pentru hrană umedă cu tărâțe sau turte, nutrețuri sau drojdie de bere. 

Nu lăsa păsările să se hrănească și cu propriile ouă

Cele mai citite articole

Păsările pot sparge accidental ouăle și se pot hrăni cu acestea. Este important să nu permiți un astfel de comportament pentru că, altfel, păsările se vor obișnui să se hrănească în acest mod și nu vei mai beneficia de aceeași producție de ouă. Pentru a preîntâmpina acest aspect este necesar să strângi ouăle la intervale stabilite, astfel încât acestea să nu fie sparte accidental. 

Ce ar trebui să știi despre condițiile în care trăiesc păsările de curte

Indiferent de numărul păsărilor, vei avea nevoie de un spațiu suficient, pentru a le asigura mișcarea. Chiar și păsările de curte au nevoie de mișcare, pentru că, în caz contrar, ele vor avea de suferit.

Pe de altă parte, dincolo de hrană, este nevoie imperioasă de curățenie, pentru că excrementele de pasăre sunt foarte acide, iar acestea se descompun rapid conducând la formarea de bacterii ce pot îmbolnăvi orătăniile. De aceea, este nevoie de o curățare temeinică a zonei în care stau păsările, pentru a le oferi acestora un mediu cât mai curat. 

De asemenea, apa trebuie schimbată la intervale regulate de timp, deoarece păsările sunt mari iubitoare de apă, mai ales, în sezonul cald.

Delimitarea zonelor de ședere trebuie să fie făcută cât mai bine și cât mai sigur, astfel încât să poți menține o organizare cât mai bună a spațiului.

A avea grijă de păsările de curte poate însemna eforturi destul de mari, însă, dacă respecți fiecare recomandare cu strictețe, vei vedea că rezultatele nu întârzie să apară și că ele te vor mulțumi în fiecare zi. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa