Ce variante de tratament există atunci când ți-ai pierdut un dinte?

de WTA.ro
Ce variante de tratament există atunci când ți-ai pierdut un dinte?

Ar trebui să înțelegi faptul că și pierderea unui singur dinte afectează destul de mult atât restul danturii cât și sănătatea ta, astfel că dinții vecini dintelui pierdut se vor înclina în primul rând. De asemenea, vei observa apariția spațiilor între dinți care sunt cauzate de aceste înclinări. Așadar un singur dinte pierdut poate afecta sănătatea întregii danturi.

Cum ar trebui să procedezi?

Există varianta în care oameni decid să nu acționeze nicicum, să nu facă nimic după pierderea unui dinte nu este tocmai cea mai bună alegere. Dacă nu acționezi în această privință toate efectele negative enumerate îți vor afecta dantura și implicit sănătatea.

Alegerea unei punți dentare este o variantă mai accesibilă, însă are și aceasta părți mai puțin bune, cum ar fi faptul că acea zonă nu poate fi igienizata așa cum trebuie. Pentru această problemă există o tehnică pe care ți-o poate prezenta un medic stomatolog bazată pe uleiuri esențiale, care te pot ajuta să realizezi igiena așa cum trebuie. Aceasta variantă cu puntea este o alegere mai bună decât cea în care nu acționezi în niciun fel în această privință, dar nu este pe termen lung.

Implantul dentar este varianta cea mai costisitoare, dar cea mai indicată din punct de vedere al sănătății tale. Această variantă implică stimularea osului la nivelul dintelui pierdut, ceea ce în cazul punții dentare nu este posibil. După tot procedeul nu vei face diferența între implantul dentar și dinții tăi, în plus de asta, ai garanția acestuia pe termen lung. Pentru o reușită sigură, exact cum îți dorești alege un implant dentar ultramodern de la ImplaDent.

Cele mai citite articole

Există și varianta de punte mobilă. Această variantă este benefică pentru igienizare, făcând-o posibilă datorită mobilității sale. De asemenea, reușește să te scape de problema înclinării dinților sau a spațiilor ce apar între aceștia. Este avantajoasă și din punct de vedere financiar, fiind mai ieftină.  Însă această procedură are și dezavantajul de a nu fi confortabilă și necesită foarte multă atenție atunci când mănânci.

Lipsa unui dinte este cu adevărat o problemă, o problemă ce se accentuează dacă nu este rezolvată la timp și poate cauza printre durerile locale, înclinarea dinților sau distanțarea lor și dureri de cap, dureri in zona urechilor, întrucât mușchii mobilizatori sunt suprasolicitați.

Așadar dacă un dinte îți este afectat, o mare parte din corp suferă din cauza acestui aspect, deci trebuie să ai grijă de dinții tăi pentru a avea grijă de sănătatea ta.

Și niciodată să nu uiți să-ți faci vizita periodică la stomatolog, chiar dacă tu consideri că dinții tăi sunt în regulă, un doctor stomatolog va ști exact dacă lucrurile stau așa cum trebuie. Așadar, vizitează clinica stomatologică București ori de câte ori ai nevoie, dar și la vizita periodică pentru a verifica dacă dinții tăi sunt sănătoși.

Cel mai bun sfat ar fi să îți tratezi cariile la timp pentru a nu ajunge în stadiul în care îți pierzi dinții, însă pentru cazurile în care aceștia sunt irecuperabili, trebuie să îi înlocuiești în cel mai scurt timp.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa