Cea mai vârstnică rășinăreancă a împlinit 100 de ani

de WTA.ro

Rășinăreanca Aurelia Șerban a împlinit astăzi, 11 februarie, 100 de ani. Aceasta a fost felicitată de primarul comunei Răşinari, Bucur Bogdan, ea fiind cea mai vârstnică localnică.

Aurelia Șerban s-a născut și a trăit în Rășinari. A ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani, iar primarul Bucur Bogdan spune că este optimistă și își dorește să mai trăiască mulți ani de acum înainte. Are doi copii, unul dintre ei fiind plecat în Canada și celălalt stabilit la București. Bătrâna locuiește cu o familie tânără, iar de ea mai au grijă două vecine de peste drum, care o vizitează zilnic. Nu are probleme medicale, reușește să se deplaseze singură și se poate discuta cu ea pe orice temă. Primarul povestește că are o memorie extraordinară.

„Nora ei mi-a spus că vorbesc des la telefon și că, de multe ori, dacă nu termină o discuție doamna Aurelia îi amintește să finalizeze discuția începută poate și cu o săptămână înainte”, spune primarul.

Viața Aureliei Șerban este strâns legată de istoria satului Rășinari. Bucur Sas, tatăl ei, a fost directorul școlii din sat și i-a solicitat lui Octavian Goga, în 1924, acordul ca școala să se numească după numele lui. Poetul și politicianul român a fost de acord, drept dovadă că, din anul 1925, școala din Răținari poartă numele de Octavian Goga.

„A fost o bucurie pentru noi să o putem felicita. Doamna este specială, o optimistă și un om cu care se poate vorbi. A fost fericită că am vizitat-o și își dorește să mai prindă și alte aniversări”, a mai spus Bucur Bogdan.

Sursa Foto: Facebook Primăria Rășinari

Batranica 100 de ani 3 Batranica 100 de ani 2 Batranica 100 de ani 4 Baranica 100 de ani 1

Cele mai citite articole

Post-ul Cea mai vârstnică rășinăreancă a împlinit 100 de ani apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole