Cei mai buni pantofi pentru copii – ghid pentru alegerea perechilor potrivite

de WTA.ro

Cei mai buni pantofi pentru copii – ghid pentru alegerea perechilor potrivite

Cum alegi încălțămintea pentru copii? Sunt atâtea întrebări pe care ți le pui atunci când urmează să cumperi o pereche nouă de pantofi pentru cei mici, pornind de la material și formă, până la mărime.

În acest articol, îți prezentăm un ghid util pentru a alege perechile potrivite de încălțăminte pentru copii, de care poți ține cont ori de câte ori ai de făcut o achiziție.

Măsoară picioarele copiilor frecvent

Primul pas pe care trebuie să-l faci atunci când alegi o nouă pereche de pantofi pentru micuți? Măsoară-le piciorușele în mod frecvent, cel puțin o dată pe lună, pentru a te asigura că pantofii pe care îi poartă sunt buni. Copiii cresc pe zi ce trece, la fel și picioarele lor, motiv pentru care pot avea nevoie de încălțăminte nouă la fiecare 3-4 luni, în funcție de vârstă.

Măsoară și talpa piciorului celor mici și verifică dacă copiii evită să se încalțe sau plâng când ies afară. Acestea ar putea fi semne că nu se simt confortabil când se încalță. În plus, întotdeauna investește în două sau trei perechi de încălțăminte de calitate, renunțând la shoppingul compulsiv, bazat pe designul plăcut al pantofilor pentru copii.

Alege numărul potrivit la pantofi

După ce ai măsurat cu atenție picioarele copiilor, nu rămâne decât să alegi numărul corect la încălțăminte. Pentru a fi sigur că pantofii nu îi strâng pe micuți, poți opta pentru încălțăminte puțin mai mare decât lungimea picioarelor lor. Acest lucru nu presupune achiziționarea încălțămintei cu un număr mai mare.

Încălțămintea ideală pentru copii în ceea ce privește mărimea? Între vârful degetului mare de la picior și vârful pantofului trebuie să existe un spațiu, cât degetul mare de la o mână.

Cele mai citite articole

Când cei mici probează încălțămintea, uită-te la călcâiul lor, care nu trebuie să se miște în sus și-n jos când calcă. Între picior și călcâi trebuie să fie suficient spațiu, astfel încât să poți introduce degetul mic. De regulă, picioarele copiilor cresc o măsură o dată la 2-3 luni, așa că trebuie să verifici des dacă încălțămintea le este bună. Găsești prețuri atractive la pantofii pentru copii, astfel încât să te bucuri de modele noi, care să le vină perfect micuților tăi.

Optează pentru materiale de calitate

Copiii trebuie să se simtă confortabil atunci când merg sau aleargă. De aceea, au nevoie de perechi de încălțăminte care permit picioarelor să respire. Optează pentru pantofi din materiale de calitate, precum pânza sau pielea, care sunt rezistente în timp, evitând modelele din cauciuc sau plastic, ce favorizează transpirația.

Ține cont de forma pantofilor

Copiii se vaită cel mai des de dureri în zona degetelor. Din acest motiv, trebuie să aibă loc să întindă corespunzător degetele de la picioare, deci optează pentru încălțăminte cu bot rotunjit și mai lat, care să nu-i strângă.

Este indicat ca pantofii să fie puțin pe gleznă, mai înalți, fără să fie rigizi. Acest lucru este esențial pentru a le ține piciorul fix. Indiferent de modelul încălțămintei, talpă ar trebui să fie flexibilă și antiderapantă, pentru a preveni alunecarea.

Decide între sistemul de închidere cu șiret sau scai

La fel de important este și modul de fixare a pantofilor pentru copii. Astfel, încălțămintea trebuie să fie sigură, confortabilă și ușor de folosit.

Dacă vorbim despre sistemul de închidere cu scai, trebuie să știi că acesta facilitează încălțarea și descălțarea pantofilor și elimină grija siretului. Sistemul de închidere cu șiret poate fi mai sigur pentru cei mici, care pot învăța la rândul lor cum să lege un nod.

Alege încălțămintea comodă pentru copii, realizată din materiale de calitate, pe care cei mici să o poarte indiferent de loc.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa