Cele mai bune 7 ingrediente pentru rutina de îngrijire antiîmbătrânire

de WTA.ro

Nu există o soluție magică pentru a stopa îmbătrânirea pielii și, în realitate, aceasta este un proces natural. Dar există o serie de ingrediente care intră în compoziția unei varietăți de creme, loțiuni și serumuri care pot ajuta pielea să pară și să se simtă mai tânără. Ține însă cont de faptul că este nevoie de timp. Este posibil să observi îmbunătățiri vizibile în câteva luni. Ce va funcționa cel mai bine pentru tine depinde de tipul tău de ten și de rezultatele pe care încerci să le obții. Iată care sunt cele mai comune șapte ingrediente antiîmbătrânire și problemele specifice pe care le tratează.

Pentru riduri: retinol și vitamina C

Dacă te confrunți cu ridurile fine, retinoizii (compuși derivați din vitamina A), cum ar fi retinolul, îți pot face pielea mai fină, deoarece o ajută să producă mai mult colagen. Retinolul este mai delicat cu tenul tău decât tretinoina, varianta forte pe bază de prescripție medicală, care îți poate usca pielea. Un serum cu retinol antirid poate fi cel mai bun mod de a stimula procesul de regenerare celulară.

Produsele cu vitamina C pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea aspectului liniilor fine, precum și la diminuarea efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete asupra pielii. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea apariției de noi semne ale îmbătrânirii cauzate de soare, precum hiperpigmentarea.

Pentru pielea lăsată: peptide și ceramide

Tratamentele cu peptide cu aplicare topică ar putea ajuta la întărirea pielii lăsate. Peptidele sunt grupuri de aminoacizi care ajută la producerea proteinelor, inclusiv a colagenului. Aceasta este principala proteină care se găsește în piele. Cremele hidratante de zi cu ceramide – grăsimi care se găsesc în straturile pielii și pe care le pierzi pe măsură ce îmbătrânești – sunt, de asemenea, o opțiune potrivită.

Pentru petele cauzate de vârstă: hidrochinonă, retinol, vitamina C și acid kojic

Cele mai citite articole

Hidrochinona, un medicament fără prescripție medicală care poate albi pielea, îți poate estompa petele pigmentare care apar odată cu înaintarea în vârstă. Retinoizii pot uniformiza nuanța tenului. Un studiu de specialitate a demonstrat faptul că vitamina C ajută la estomparea petelor cauzate de vârstă atunci când o folosești timp de 12 săptămâni. La fel se poate întâmpla și cu acidul kojic, o substanță chimică care este adesea folosită ca ingredient pentru albirea pielii în produsele de îngrijire.

Pentru ten neuniform și tern: AHA și retinol

Alfa hidroxi acizii (AHA) îndepărtează celulele moarte ale pielii. Acest lucru ar putea ajuta la apariția unor celule noi, cu un aspect mai uniform. Retinolul poate face același lucru. Dacă fumezi sau dacă pielea ta este uscată, este mai probabil să ai tenul lipsit de strălucire. O cremă hidratantă ar putea face pielea să pară mai plină și mai fermă. Alfa hidroxi acizii și retinolul ar putea să-ți ilumineze tenul în momentul în care elimină celulele moarte. Ambele îți pot irita însă pielea, așa că folosește-le cu precauție dacă tenul tău este uscat sau sensibil.

Deși aceste ingrediente oferă rezultate promițătoare, este important să le integrezi într-o rutină constantă de îngrijire a pielii. Înțelegând beneficiile acestor ingrediente și adaptându-le la nevoile tale specifice, poți crea un tratament personalizat de îngrijire care să te ajute să obții un ten mai tânăr și strălucitor.

Sursa foto: Freepik.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa