Cele mai bune sfaturi psihologice pe care le poți aplica atunci când joci poker

de WTA.ro

Latura psihologică este foarte importantă când joci poker. Diferența este făcută de multe ori de modul în care îți gestionezi emoțiile, cât de concentrat ești și cum faci alegerile potrivite.

Marii jucători exersează din plin latura psihologică și au discuții cu un antrenor mental. Având în vedere că de foarte multe ori există și o miză financiară în joc, emoțiile pot fi diferite, pe măsură ce există o sumă pusă la bătaie.

Tocmai din acest motiv, contează mult și latura psihologică în clipa în care joci poker. Câteva sfaturi pe care le poți să le aplici le găsești în rândurile de mai jos.

Ține-ți emoțiile sub control

Dacă ai urmărit pe Internet sau la televizor o partidă de poker în care miza este considerabilă, poate ai sesizat că jucătorii de top nu se exteriorizează prea tare după un bad beat. Asta deoarece ei știu să-și țină emoțiile sub control, întrucât sunt conștienți că furia nu rezolvă nimic. Dacă lași emoțiile negative să-ți controleze jocul și starea de spirit, sunt șanse bune ca rezultatele tale următoare să fie slabe. Cheia este să-ți păstrezi emoțiile sub control, să rămâi echilibrat și concentrat pentru a lua cele mai bune decizii.

Rămâi calm

Cele mai citite articole

E clar că pe măsură ce miza crește, automat crește și presiunea. Vei fi pus la încercare în multe momente. Jocul de poker nu este liniar; vor fi momente bune și momente mai puțin bune. Important este să rămâi calm și disciplinat indiferent de situație. Respiră adânc de câteva ori dacă este necesar și concentrează-te să iei cea mai bună decizie. Respectă strategia și nu uita că jocul este același indiferent de miza existentă.

Nu-ți căuta scuze

Unii jucători de poker au tendința să se vaite prea mult după înfrângeri. Ține cont că pokerul este un joc de abilități, astfel că dacă dai vina mereu pe ghinion, nu îți vei face bine. Nu-ți căuta scuze, încearcă să fii realist. Dacă simți că ceva nu a mers, analizează-ți jocul. Și pentru a-ți crește nivelul, cele mai bune soluții sunt practica și studiul. Din fericire, poți să exersezi cât mai mult, fără să aloci un buget foarte mare, pe site-urile de online poker, unde găsești o mulțime de turnee și partide cash cu mize accesibile oricui. Vei avea astfel ocazia să exersezi cât mai mult și să îți crești nivelul.

Rămâi concentrat

Într-o lume în care este foarte ușor să fim distrași de notificările de pe telefon, de ceva ce vedem la televizor sau poate alte lucruri, pare tot mai dificil să ne păstrăm concentrația. Dar, când joci poker, indicat este să uiți de celelalte lucruri și să rămâi concentrat în activitatea ta. Ține cont că în poker nu ai timp prea mult să te gândești, astfel că mintea ta trebuie să fie ageră. Dacă ești cu gândul în multe locuri, ai șanse bune să iei decizii neinspirate. Încearcă să fii atent la ce ai tu de făcut, dar și la ceilalți adversari ai tăi.

Fii disciplinat

Un element important care separă jucătorii buni de poker de cei slabi este disciplina. În cazul în care ești disciplinat ca om, ai o șansă bună să ai succes și în poker. Acest joc este despre echilibru, își va calcula riscurile și expunerea, va avea un management bun al bugetului. De asemenea, prin stilul de viață își dezvoltă puterea mentală și își învinge gândurile nu tocmai fericite care pot apărea când joci poker. E important să fii disciplinat și în afara terenului, să mănânci cât mai sănătos, să faci mișcare. Studiile au demonstrat că aceste lucruri ajută să-ți păstrezi concentrarea la poker.

Fii curajos

E important să respecți strategia în poker, dar în unele momente este bine să fii și curajos. Nu lăsa frica să apară în jocul tău, deoarece te poate trage în jos. Dacă joci doar la siguranță, e greu să-ți surprinzi adversarii. Câteodată e bine să încerci să blufezi, să vii cu ceva nou. Josh Reichard, un jucător profesionist cu un CV impresionant, a afirmat că principalul sfat pe care l-ar da cuiva care își dorește să aibă succes în poker este simplu: „Fără frică.” Cuvinte importante pe care e bine să le luăm în seamă, mai ales că vin din partea unui jucător care a câștigat numeroase turnee respectabile din circuit.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa