Cele mai eficiente soluții pentru refacerea danturii

de WTA.ro

Pierderea sau deteriorarea dinților nu reprezintă un capăt de lume, deoarece există numeroase soluții de refacere a danturii astfel încât să poți din nou să zâmbești cu încredere. În funcție de problema cu care te confrunți, medicul stomatolog îți va recomanda tipul de lucrare dentară potrivită. Astfel, chiar și atunci când dinții tăi naturali nu mai pot fi salvați, vei putea beneficia de un zâmbet perfect.

Așadar, iată ce soluții pot fi folosite pentru refacerea danturii.

Implanturile dentare

Această metodă este recomandată atunci când pacientul a pierdut unul sau mai mulți dinți. Un implant dentar reprezintă inserarea unui dinte artificial, cu o rădăcină din titan care o va înlocui pe cea pierdută. Astfel, implantul va asigura stabilitate danturii și va avea un aspect natural.

Poți apela la inserarea de implanturi fie dacă ai pierdut un singur dinte, fie dacă pierderea una este mai semnificativă. Există posibilitatea de a reface o întreagă arcadă înlocuind proteza mobilă cu una fixă, sprijinită pe 4 sau 6 implanturi, procedură care poate reda funcționalitatea danturii în numai 24 de ore.

Dacă și tu ai dinți lipsă și vrei un zâmbet perfect, alege o clinică de încredere pentru a realiza acest tip de lucrare dentară. De exemplu, implanturile folosite în clinica Smile Vision sunt realizate din materiale de înaltă calitate și oferă rapid rezultate, asigurând o dantură nouă cu aspect natural.

Punțile dentare

Cele mai citite articole

Dacă ai un dinte lipsă, poți apela și la soluția punților dentare. Puntea dentară este formată din corpul propriu-zis al punții, care va înlocui dintele lipsă, și elemente de agregare, care se vor sprijini pe dinții vecini. Însă, pentru ca acest lucru să fie posibil, acești dinți vor trebui șlefuiți, lucru care poate constitui un dezavantaj.

Coroanele dentare

Coroanele dentare sunt incluse în componența unui implant dentar, însă pot fi folosite și ca o lucrare dentară de sine stătătoare. În cazul coroanelor din implanturi, acestea se aplică pe bontul protetic și reprezintă de fapt dintele fals cu aspect natural. 

Însă, în cazul dinților deteriorați, tociți sau cu fisuri vizibile, se poate aplica o coroană direct deasupra dintelui natural pentru a-i reda atât aspectul plăcut, cât și funcționalitatea. Acestea sunt realizate din ceramică, sunt foarte rezistente și imită perfect smalțul dinților, astfel asigurând o dantură uniformă și perfect funcțională.

Fațetele dentare

Dacă dantura ta are doar probleme de ordin estetic, precum o culoare neplăcută ce nu poate fi îndepărtată prin albirea dentară, mici fisuri sau dinți foarte spațiați, cu o formă inestetică, atunci fațetele dentare pot fi soluția. Acestea reprezintă niște foițe din material ceramic care se aplică direct pe suprafața dinților. 

Soluția este una minim invazivă, fiind nevoie doar de o șlefuire ușoară a suprafeței dentare. În cazul dinților foarte mici, acestea se pot aplica și fără șlefuire. Astfel, vei obține rapid un zâmbet impecabil. Deși pot părea fragile, fațetele sunt rezistente și pot avea o durată de viață de până la 20 de ani dacă urmezi o igienă dentară corespunzătoare și mergi la controale stomatologice periodice.

Problemele de ordin estetic și funcțional ale dinților ne pot împiedica din a duce o viață normală. Din fericire, poți apela la numeroase metode pentru a-ți recăpăta zâmbetul perfect. Fă o vizită la medicul stomatolog și află ce poți face pentru dantura ta.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa