Cele mai populare stiluri de rochii de seara elegante

de WTA.ro

Sezonul evenimentelor aproape că bate la ușă. Tu ești pregătită de toate aceste ocazii speciale în care ești invitată să strălucești? De fiecare dată când se apropie un eveniment important în viața unei doamne sau domnișoare – fie el o petrecere, o nuntă sau un botez – apare o dilemă generală care pare să complice mult lucrurile. „Ce aș putea să port la eveniment?” este întrebarea care se poate citi pe buzele doamnelor nedumerite.

Din absolut nicio garderobă nu pot lipsi ținutele spectaculoase: de la rochii de seara elegante la compleuri și salopete. În special atunci când ținutele de seară vin în atât de multe opțiuni și stiluri care să mulțumească aproape orice gust. De la ornamente, culori și țesături, niște rochii de seara elegante pot arăta impecabil, atunci când sunt purtate în diferite ocazii: nunți, petreceri sau evenimente formale.

Dar, știai oare că există mai multe tipuri de rochii de seara elegante pentru diferite forme ale corpului? Pentru a te ajuta să faci alegerea corectă și să îți găsești stilul care ți se potrivește cel mai bine, am creat această listă cu diferite tipuri de rochii de seara elegante! Urmează să îți prezentăm unele dintre cele mai populare stiluri de rochii de seara elegante care să îți armonizeze perfect trăsăturile. Deci, haide să aruncăm o privire!

Rochii de seara elegante în funcție de silueta pe care o ai

Indiferent că ai primit invitație la o cină restrânsă într-un cadru formal, participi la o nuntă sau pur și simplu ai o petrecere care se apropie, vei avea nevoie să alegi ținuta perfectă pentru o seară în care trebuie să te simți impecabilă! Preferabil ar fi să coordonezi conformația corpului tău la ținutele din care o alegi pe cea potrivită.

Din mulțimea de rochii de seara elegante pe care le poți găsi în magazinele tale preferate sau online, trebuie să faci o selecție riguroasă din care să o găsești pe aceea care ți se potrivește perfect și care îți măgulește formele corpului tău, evidențiindu-ți ținuta în cel mai bun mod cu putință.  

Atunci când ești în căutare de rochii de seara elegante și trebuie să cumperi o rochie prețioasă, trebuie să ai în vedere mai multe lucruri. Este important să știi tipul de eveniment formal la care vei participa, ce culoare te avantajează cel mai mult și care este croiul potrivit pentru silueta pe care o ai. 

Găsirea unei rochii de seara elegante care să ofere un echilibru formei naturale a corpului tău este cheia pentru a găsi ținuta perfectă pentru evenimentul la care urmează să participi. Există atât de multe tipuri de siluete diferite: de la clepsidră la formă de pară și formă de măr, la toate derivatele acestora.

Să nu ți se pară copleșitor, fiindcă vom face astăzi o trecere în revistă ale celor mai întâlnite tipuri de siluete și îți vom prezenta și stilurile cele mai populare de rochii de seara elegante cu care să complimentezi fiecare dintre aceste siluete. La finalul acestui articol vei știi ceea ce ți se potrivește, ce ar trebui să eviți și cum să faci cea mai bună alegere pentru ocazia ta specială.

Cele mai populare stiluri de rochii de seara elegante

1.Rochii de seara elegante stil prințesă

Cele mai citite articole

Stilul acestei rochii de seara elegante a pornit de la celebra rochie a Cenușăresei și a ajuns să fie un stil atemporal pentru o seară de neuitat. Este cea mai uimitoare ținută atunci când vrei să te simți cu adevărat ca o prințesă la evenimentul la care participi. Rochiile stil prințesă sunt caracterizate de un aer feminin desăvârșit dat de corsetul ajustat, care evidențiază excelent zona taliei și, bineînțeles, de fusta balon care atinge podeaua. 

Croiul unei astfel de rochii de seara elegante este ideal pentru toate tipurile de siluetă, dar arată excelent pe femeile cu conformație de pară, întrucât ascunde partea inferioară a corpului. Pe de altă parte, un astfel de volum în partea de jos a rochiei ar putea fi prea copleșitor pe o siluetă minionă. Așa că dacă dispui de o astfel de siluetă, poate că ar fi mai bine să alegi un volum mai mic în partea inferioară. 

2. Stilul de rochii de seara elegante tip sirenă

Un alt stil atemporal de rochii de seara elegante este croiul tip sirenă, care este încă foarte la modă și în acest sezon! Acest croi urmărește îndeaproape liniile corpului cu o precizie deosebită, însă pornind de la genunchi sau de la gambe croiul se evazează într-o fustă cu un mic volum.

De cele mai multe ori, stilul de rochii de seara elegante tip sirenă sunt cu spatele gol, iar în acest fel figura și curbura spatelui și a șoldurilor sunt excelent subliniate. De aceea, este deosebit de potrivit pentru femeile cu siluetă tip clepsidră și chiar pentru unele femei cu conformație de pară. 

3. Stilul regal de rochii de seara elegante

Te bucuri de o talie de viespe? Ce zici atunci de minunatele rochii de seara elegante în stil imperial care accentuează silueta prin marcarea taliei, chiar de sub sâni. Aceste tipuri de rochii de seara elegante ascund complet abdomenul și funcționează excelent pentru doamnele și domnișoarele cu conformații de pară sau diamant. 

4. Rochii de seara elegante care celebrează bunul gust

Poate cel mai fin stil de rochii de seara elegante, este cel care urmărește atent linia corpului, fără să expună însă formele corpului tău într-un mod excesiv. Este vorba, bineînțeles, despre stilul de rochii de seara elegante în formă de A.

Rochia în formă de A este simplă și elegantă și se potrivește tuturor formelor corpului. Are corset montat până la talie și curge spre partea inferioară într-o linie subtilă în formă de A. Acest stil de elegante de seara elegante reprezintă alegerea perfectă atunci când îți dorești o siluetă minimalistă ca la petrecerile de anul nou sau ca rochii de domnișoară de onoare. 

5. Rochii de seara elegante în croi drept și fără bretele

Acest stil de rochie are o siluetă dreaptă de la șold la tiv, cu o mică încercare de a se evaza în partea inferioară. În cazul în care ești mică de statură sau dispui de o siluetă în formă de clepsidră, stilul de rochii de seara elegante în croi drept și fără bretele reprezintă o opțiune excelentă pentru tine. Chiar și doamnele cu conformație atletică pot purta o astfel de rochie. 

Acestea au fost cele mai populare stiluri de rochii de seara elegante potrivite pentru multiple tipuri de siluetă. Dacă ești în căutarea ținutei potrivite pentru un eveniment important, intră chiar acum pe Ejolie.ro și vei descoperi o mulțime de rochii de seara elegante în croiuri spectaculoase care să flateze orice siluetă. Spor la cumpărături!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa