Grija pentru cei dragi poate fi exprimată și prin alegerea unor preparate sănătoase pentru mesele lor de zi cu zi. Chiar dacă lipsa timpului este o problemă reală a societății actuale, aceasta nu este o scuză pentru a renunța la alimentele cu adevărat nutritive.
Iată care sunt cele mai sănătoase rețete rapide pe care le poți prepara pentru cei dragi!
Salata de pui cu avocado și castravete
O salată pe cât de simplă, pe atât de delicioasă este cea cu pui, avocado și castravete. Dacă vrei să o încerci, ai nevoie de o cană de boabe de soia, un piept de pui, un sfert de castravete și jumătate de avocado. În plus, asigură-te că ai la îndemână jumătate de salate verde, o linguriță de semințe asortate, 2 linguri de ulei de măsline și zeama de la jumătate de lămâie. În timp ce legumele și fructul de avocado necesită doar curățarea și tăierea în bucăți în funcție de preferințe, boabele de soia au nevoie să fie fierte. Pieptul de pui poate fi gătit la grătar, iar dressing-ul pentru salată se pregătește din restul ingredientelor rămase (uleiul de măsline, sucul de lămâie și semințe).
Omletă cu brânză de capră
Dacă vrei să prepari un mic dejun rapid, sățios și gustos încearcă rețeta de omletă cu brânză de capră. Pentru a pregăti masa pentru întreaga familie (mai exact pentru 4 persoane) ai nevoie de: 8 ouă mari, o lingură de unt, 120 de g de brânză de capră, ceapă verde, rucola, ulei de măsline, oțet, muștar, sare și piper. Amestecă ouăle, adaugă sare, piper și toarnă puțină apă deasupra. Într-o tigaie topește untul și prăjește ochiul la foc mediu, timp de 2-3 minute. Presară și brânza, ceapa verde tocată, după care împăturește omleta în jumătate de două ori, astfel încât să o poți secționa în 4 părți egale. Separat, amestecă oțetul, muștarul și uleiul de măsline, cu sare și piper și toarnă acest sos peste rucola. Servește omleta cu brânză de capră cu baghetă proaspătă.
Orez prăjit cu legume
Orezul cu legume este un preparat foarte sănătos, fiind o garnitură ideală pentru pește sau alte tipuri de carne. Acesta se poate pregăti folosind un mix de legume congelate, usturoi, ouă, ceapă verde, busuioc proaspăt, baby spanac și puțin oțet. De asemenea, rețeta implică folosirea orezului brun, gătit anterior și răcit. În plus, vei mai avea nevoie și de ulei de susan, ghimbir și 2-3 linguri de sos de soia. Pentru început, prăjește împreună usturoiul, ghimbirul și cuișoarele într-o lingură de ulei. Sparge ouăle direct în tigaie și amestecă-le cu restul ingredientelor timp de 1-2 minute, după care adaugă și orezul. Acum poți adăuga și cea de-a doua lingură de ulei. Următoarea etapă constă în amestecarea sosului de soia cu mixul de legume, care mai apoi se vor pune în tigaie. Gătește încă 2-3 minute după care poți opri focul. La final, asezonează preparatul cu ceapa verde tocată, cu baby spanac și busuioc.