Celulele stem recoltate la naștere, decizie importantă pentru viitori părinți

de WTA.ro

Recoltarea celulelor stem la naștere reprezintă o decizie pe care viitorii părinți ar trebui să o aibă în vedere. Această procedură reprezintă în esență, o măsură aplicată de aceștia în vederea asigurării unui viitor medical sigur pentru copil. 

Practic, prin recoltarea sângelui de la cordonul ombilical și stocarea acestuia în bancă, părinții au siguranța unui acces imediat la multiple tratamente în viitor, în situația în care copilul se confruntă cu probleme de sănătate. 

Dacă vă pregătiți să deveniți părinți și sunteți interesați de procedura de recoltare celule stem, cel mai indicat ar fi să obțineți informații de la cea mai sigură și de încredere sursă, mai precis o bancă de celule stem. 

Cu siguranță, mediul online oferă foarte multe informații despre recoltarea celulelor stem la naștere, însă multe dintre ele pot fi false sau parțial eronate. Din acest motiv, este important ca viitorii părinți să se informeze responsabil, din cele mai sigure surse.

Recoltarea celulelor stem – O decizie de importanță majoră luată în timpul sarcinii

Cele mai citite articole

Celulele stem dețin proprietăți unice și sunt adesea folosite pentru a reface sau înlocui anumite celule lezate din organism. Unicitatea celulelor stem rezidă tocmai în capacitatea lor de proliferare. Celulele stem regăsite în sângele cordonului ombilical sunt celule tinere, nespecializate, care au capacitatea unică de a se transforma într-o varietate de celule diferențiate, reușind să refacă țesuturile deteriorate.

Părinții au oportunitatea de a valorifica această șansă unică de recoltare celule stem la nașterea copilului. În felul acesta, ei îi vor asigura celui mic un viitor medical sigur.

Ce este important să rețină viitorii părinți despre această procedură? Ei bine, cel mai important aspect este că procedura de recoltare este neinvazivă, nu implică durere și este sigură atât pentru mămică, cât și pentru nou-născut.

La naștere, recoltarea se va realiza folosindu-se un kit de recoltare, ce a fost pus la dispoziție spitalului de către părinți. După recoltare, acesta este preluat și transportat la laborator, de către personalul autorizat de banca aleasă.

Concluzie

Decizia de recoltare celule stem este foarte importantă pentru viitorii părinți, aceasta reprezentând prima măsură pe care o pot lua pentru sănătatea copilului lor în viitor. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa