Centre de carantină de trei stele, la Târgu-Jiu! Hotelul Anna Junior și Rais, pline de carantinați și cu jandarmi la ușă

de WTA.ro

Centrele de carantină pentru românii veniți din zonele roșii s-au înmulțit, în ultimele zile, nu doar proprietarii de hoteluri și pensiuni din Rânca profitând de coronavirus, ci și patroni cunoscuți de hoteluri de la Târgu-Jiu. Mai exact, Hotelul Anna Junior și Hotelul Rais, ambele situate pe strada ce coboară de la Piața Mare, paralel cu râul Jiu, sunt centre de carantină de trei stele, acestea fiind pline de carantinați veninți din: Italia, Spania, Olanda și Anglia. Ambele spații hoteliere de trei stele sunt cu jandarmii la ușă, respectivii păzind însă camuflați spațiile, în mașini parcate în fața locațiilor.

Cele mai citite articole

Spațiile hoteliere în cauză, cunoscute în urbe, au fost transformate, la final de martie, în centre de carantină, la fel ca și alte pensiuni din Târgu-Jiu, situate la intrarea din oraș spre Petroșani.
O spun cei care îi văd, zilnic, pe carantinați la balcoane, oamenii fiind plictisiți de condițiile de lux oferite în spațiile hoteliere și dornici să plece cât mai repede acasă, la familiile lor.
Carantinații stau la balcoane, fumează și își așteaptă hrana caldă zilnică, numărând zilele de carantină și dorind să plece cât mai repede acasă. Patronii spațiilor în cauză nu sunt așa de plictisiți, deoarece pentru fiecare ,,turist” de carantină primesc în conturi sume frumușele virate de autorități, din banii pentru situații de urgență și fondul pus la dispoziția DSP.
Interesant este că, paza acestor spații este camuflată. Dacă în Rânca, jandarmii arată că sunt la datorie, pozând lângă centrele de carantină, la Târgu-Jiu, pentru a nu strica parcă imaginea locațiilor, stau în mașini, feriți, în timp ce fac semne carantinaților să stea în camere nu în balcoane.
În Gorj sunt 628 de persoane în carantină, numărul crescând zilnic, de la 100, la 300, la 500 și acum la peste 600, mai ales când sărbătorile pascale bat la ușă.
ANAMARIA STOICA

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa