Centrul civic reșițean începe să prindă contur. Au sosit 30% din dalele achiziționate

de WTA.ro

a
Plin, până astă toamnă, cu pensionari și porumbei, centrul civic reșițean e în prezent un adevărat șantier: utilaje, forfota muncitorilor și mulți, foarte mulți paleți cu noile dale achiziționate de primărie printr-un proiect cu finanțare europeană.
Nu sunt multe, sunt doar o treime din câte sunt necesare pentru acoperirea întregii suprafețe de 20 de mii de metri pătrați“ – a afirmat directorul de investiții Adelin Tuță. „În prezent constructorul a decopertat tot, lucrează la înlocuirea cablurilor de iluminat, se va înlocui întregul sistem pluvial și tot sistemul de canalizare menajeră care străbate centrul. Abia când toate acestea se vor finaliza, se va putea da cota zero și se va trece la montajul pavelelor din granit. Pentru toate acestea este nevoie de hârtii, de aprobări, de semnături, dar constructorul nu a cerut prelungirea termenului de dare în folosință conform contractului; se execută alte lucrări aflate în plan“, a mai spus Adelin Tuță.

Cele mai citite articole

s
În paralel se lucrează intensiv, profitându-se de vremea bună, la refacerea celor 6 străzi din Cartierul Lunca Pomostului, alei cuprinse într-un proiect de afluire a traficului spre liniile de tramvai. „Așa cum am promis în acest an, în cel mult 6 luni, centrul civic și cele 6 străzi vor fi terminate. Vor arăta nu doar așa cum și-au dorit reșițenii, ci așa cum este normal să fie pentru un oraș modern, european“.

Toate contractele aflate în derulare, cu finanțare europeană, de peste 100 de milioane de euro se vor încheia până cel târziu în decembrie 2023. Va fi o perioadă grea pentru cei care circulă cu mașina prin Reșița, dar municipalitatea va derula execuția pe tronsoane și la fiecare etapă vor exista variante de circulație, astfel încât viața de zi cu zi a reșițenilor să nu fie dată peste cap.
Dan AGACHE

Cele mai citite articole