CEO: Salariați în autoizolare preventivă sau recomandată

de WTA.ro

Angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care au fost plecați în străinătate sau au avut contact cu persoane venite din zone considerate de risc, au fost trimiși să se autoizoleze, a anunțat compania, fără a preciza despre câți salariați este vorba. În weekend, în carierele miniere s-au făcut ample dezinfecții.

Cele mai citite articole

„În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia se desfășoară un plan de protecție aprobat de conducerea companiei, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental. Pentru menținerea condițiilor de siguranță a propriilor angajați, se respectă toate măsurile de prevenire și de protecție, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara țării, în așa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ”, a anunțat Complexul Energetic Oltenia. Salariații se află acum în autoizolare. „Respectivii salariați se află în autoizolare preventivă sau recomandată”, mai arată compania. Măsura a fost luată preventiv, angajații nefiind suspecți de coronavirus.

Dezinfecție în carierele miniere
Minerii nu au lucrat în zilele de sâmbătă și duminică, fiind programate acțiuni de dezinfecție la sediile administrative și la punctele de lucru. Au lucrat doar angajații de la pază, încărcări cărbune și evacuare ape. „La Cariera Peșteana au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19. Sunt protejate cu leucoplast și dezinfectate periodic zonele de contact permanent, precum mânerele, clanțele de la ușă, butoanele etc. De asemenea, dezinfectantul pentru mâini este folosit la intrarea în sediile administrative. Sunt dezinfectate și podelele și toate spațiile unde se înregistrează un număr ridicat de salariați. Sunt doar câteva dintre măsurile luate pentru a preveni apariția și răspândirea coronavirusului. La nivelul Complexului Energetic Oltenia au fost achiziționate substanțele dezinfectante necesare și au fost repartizate către subunități”, a anunțat inginerul Constantin Brănescu de la Cariera Peșteana.
I.I.

Cele mai citite articole