Cerceii de aur. Ce trebuie sa stii despre ei?

de WTA.ro

Cerceii sunt un accesoriu pe care il regasim in urechile majoritatii femeilor si a unui numar mare de barbati. De-a lungul timpului, cerceii au jucat mai multe roluri in societate, fiind accesorii religioase, accesorii care dovedeau un anumit statut sau accesorii strict estetice.

Exista foarte multe variante de cercei, iar acestia pot fi realizati din numeroase materiale, atat pretioase, cat si nepretioase.

Cei mai populari insa, sunt cei de aur. Aurul a fost considerat intotdeauna a fi un metal extrem de pretios si a fost folosit pentru realizarea celor mai frumoase bijuterii ale istoriei.

In ceea ce priveste istoria cerceilor din aur, aceasta este una extrem de vasta.

Cand au fost folositi pentru prima data cerceii de aur?

Se pare ca una dintre primele civilizatii care folosea acesti cercei era cea a minoienilor, cu mult inainte de Hristos. Egiptenii Antici foloseau si ei cercei iar istoria i-a dus prin aproape fiecare civilizatie, pana la cea actuala.  De-a lungul timpului, cerceii au fost un subiect extrem de dezbatut si au reprezentat o uriasa valoare pentru oameni:

  • La anumite curti cerceii erau priviti drept o adevarata declaratie de avere;
  • In anumite momente, acestia erau purtati doar de clasele inferioare;
  • Biserica nu a fost multa vreme de acord cu gaurirea urechilor pentru purtarea cerceilor, considerand ca nu trebuie sa i se aduca modificari corpului uman;
  • Marinarii purtau cercei din aur masiv, considerand a in felul acesta pot plati pentru inmormantare in cazul in care ceva rau li se intampla, iar corpul lor este gasit ulterior;

Perioada moderna a cerceilor din aur

Cele mai citite articole

Perioada moderna a cerceilor a inceput prin secolul 17, atunci cand aceste bijuterii au inceput sa fie vazute strict drept element estetic. Evident, moda a trecut prin diverse forme, cerceii fiind mari, mici, cu diverse modele sau simpli, in functie de cerintele vremii.

Astazi, piata cerceilor este una extrem de vasta. Foarte multi oameni ii poarta, indiferent de cultura, rasa sau locul de pe glob in care se afla si foarte multi vad in cercei o insemnatate puternica. Desi elementul estetic este cel mai abordat, inca exista superstitii sau credinte religioase referitoare la cercei.

In islam, spre exemplu, barbatii nu au voie sa poarte cercei, deoarece aurul simbolizeaza luxul, iar luxul este considerat a fi una dintre cauzele distrugerii. \

In America, afro-americanii au creat un stil propriu, prin purtarea unor cercei din aur de dimensiuni mari.

Cerceii au patruns si in cultura hip-hop, majoritatea rapperilor purtandu-i cu mandrie si sunt prezenti in societatea moderna, accesorizand mai toate outfiturile feminine.

Cum alegi cerceii de auro potriviti?

Nu exista cercei de aur potriviti. Poti sa ai mai multe perechi, de diferite forme, marimi si modele, pe care sa le porti in functie de outfitul zilnic. Cateva perechi de cercei de aur pot sa fie accesorii ideale de-a lungul intregii vieti si chiar pot reprezenta un bun important pe care il poti lasa mostenire.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa