Cinci idei pentru a decora sufrageria

de WTA.ro

Cinci idei pentru a decora sufrageria

Livingul este camera în care îți petreci majoritatea timpului, tocmai de aceea este important să o amenajezi în așa fel încât să te simți cât mai confortabil. În plus, un living amenajat cu stil te va ajuta să faci o impresie bună în fața musafirilor și a prietenilor care îți vor trece pragul casei. Așa că dacă vrei să îți reamenajezi living-ul, iată câteva sugestii pentru un decor inedit.

Folosește culori din aceeași paletă cromatică

Dacă îți dorești un living elegant, atunci ar trebui să optezi pentru nuanțe din aceeași paletă de culori. Atunci când folosești tonuri asemănătoare, elementele din cameră se contopesc din punct de vedere cromatic, iar astfel poți scoate în evidență alte caracteristici, precum texturile sau linia mobilierului. Paleta de culori influențează întotdeauna decorarea sufrageriei, așa că ar fi ideal să alegi o singură nuanță, în jurul cărei să construiești întregul design. Poți începe cu o bază de alb, adăugând pe parcurs pete de culoare neutre, cum ar fi beige sau gri. În general, camerele decorate în nuanțe de crem sau pasteluri sunt plăcute ochiului și transmit o stare de calm, în timp ce încăperile amenajate în nuanțe tari sunt mult mai obositoare.

Creează un punct de interes

Decorarea unui living trebuie să aibă loc în jurul unui punct de interes, care ar trebui să atragă imediat atenția tuturor, atunci când pășesc în acea cameră. Un astfel de punct ar putea fi un șemineu, o oglindă sau chiar un tablou. Spre exemplu, tablourile canvas de la Inpride.ro se potrivesc perfect pentru living, așa că poți alege un model potrivit din această colecție, pentru sufrageria ta. De asemenea, pasionații de muzică pot alege ca punct de interes pentru living un pian sau o chitară agățată pe perete. 

Adaugă personalitate camerei

Cele mai citite articole

Cu siguranță nu îți dorești un living plictisitor, așa că cea mai bună soluție ar fi să adaugi puțină personalitate întregii încăperi, folosind decoruri cu imprimeuri. Poți opta pentru un singur element sau pentru un mix de elemente, în cazul în care imprimeurile sunt discrete. Spre exemplu, poți aduce în sufrageria ta un set de draperii cu dantelă, un covor cu dungi colorate sau un set de perne decorative cu imprimeuri florale.

Folosește-te de sursele de lumină

În general, camera de zi ar trebui să fie una luminoasă, iar acest lucru poate fi influențat prin alegerea culorilor potrivite, a pieselor de mobilier, dar și a corpurilor de iluminat. Iar dacă livingul tău are ferestre înalte, atunci ar trebui să profiți de acest aspect, optând pentru perdele deschise la culoare, care să permită pătrunderea luminii în încăpere. De asemenea, poți folosi mai multe surse de lumină. Pe lângă clasica lustră, poți alege pentru livingul tău și un lampadar sau câteva spoturi. În general, lămpile sau lampadarele pot fi poziționate în anumite colțuri ale camerei și pot fi folosite ca lumini de accent sau ca simple decorațiuni.

Alege piesele potrivite de mobilier

Dacă vrei să te bucuri de un living cât mai spațios, îți recomandăm să optezi doar pentru piesele de mobilier esențiale, cum ar fi o canapea, o comodă pentru TV și o bibliotecă sau o măsuță de cafea. Iar dacă nu vrei să creezi senzația unui spațiu aglomerat, poți să înlocuiești o parte dintre piesele de mobilier clasice, alegând unele transparente, din sticlă. Spre exemplu, o măsuță de cafea din sticlă s-ar potrivi perfect în living, iar astfel întregul spațiu va părea mult mai aerisit.

Așadar, dacă urmează să îți amenajezi livingul, te poți inspira din sfaturile de mai sus. Culorile și piesele de mobilier pot influența extrem de mult atmosfera din sufragerie, așa că încearcă să acorzi o atenție deosebită acestor detalii.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa