CJCC Călărași prezintă vineri 24 ianuarie un spectacol de excepție, de Ziua Unirii. Iată detalii/ VIDEO…

de WTA.ro

Virgil Diaconu și echipa sa de la CJCC împreună cu CJ Călărași continuă reorganizarea calității actului cultural prezentând prin diversitate spectacole pe caremerită să le urmărim și în acest an. În ziua de 24 ianuarie, de Mica Unire, invitați de renume ai muzicii populare românești vor evolua pe scena sălii Barbu Știrbei Călărași de la orele 16, prețul unui bilet fiind de doar 20 lei. Vor evolua interpreți de muzică populară Irina Loghin, Floarea Calotă, Mioara Velicu și Constantin Măgureanu, ansamblul folcloric ”Bărăganul“, și artiștii de comedie Vasile Muraru și Valentina Fătu.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. După mai mulți ani în care pașii spre îndeplinirea acestei dorințe au fost „mărunțiți” de atitudinea marilor puteri ale Europei, aceasta a devenit realitate, într-un context favorabil, care a dus, pe parcurs, la transformarea „României” de atunci într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

Cele mai citite articole

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca Mica Unire (Marea Unire fiind cea de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia), reprezintă unificarea vechilor principate, Moldova și Țara Românească, într-un Principat unit. În această zi de sărbătoare, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, invită locuitorii județului Călărași alături de artiști renumiți și îndrăgiți, interpreți de muzică populară Irina Loghin, Floarea Calotă, Mioara Velicu și Constantin Măgureanu, ansamblul folcloric ”Bărăganul“, și artiștii de comedie Vasile Muraru și Valentina Fătu,începând cu ora 16.00, la Sala BarbuȘtirbeiCălărași, să petreacă momente de neuitat.

Prezentator eveniment – Prof. Lavinia VasileBiletele se vor pune în vânzare începând cu data de 16 ianuarie 2020 la casa de bilete a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Post-ul CJCC Călărași prezintă vineri 24 ianuarie un spectacol de excepție, de Ziua Unirii. Iată detalii/ VIDEO… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Cele mai citite articole