Cod galben + cod portocaliu de vânt, precipitații și viscol la munte, în Bistrița-Năsăud. CJSU, în alertă

de WTA.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben și cod portocaliu de vreme rea, valabile inclusiv pentru județul Bistrița-Năsăud.

Cod galben de intensificări ale vântului la munte, valabil duminică 23 februarie între orele 06.00 – 18.00

Vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80…90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaților Orientali va ninge viscolit. Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, vor fi și în nord-vestul țării.

Cod galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, valabil de duminică 23 februarie, ora 18.00 până luni 24 februarie, ora 18.00

Din seara zilei de duminică 23 februarie, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65…80 km/h și pe arii restrânse 85…90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55…70 km/h.

Cele mai citite articole

Vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă în zona montană, valabil în perioada duminică 23 februarie, ora 20.00 – luni 24 februarie, ora 18.00

În zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 m.

Măsurile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au avut o întâlnire pentru a lua măsurile necesare în cazul în care codul galben și codul portocaliu anunțate pentru zilele acestea impun intervenții.

Angajaţii bazelor de munte ale Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Bistriţa sunt pregătiţi să intervină pentru deszăpezire, în cazul în care vremea se înrăutăţeşte. Reprezentantul SDN Bistrița a transmis faptul că în bazele de deszăpezire din Dealul Ștefăniței și Tihuța a fost suplimentat stocul de nisip cu aproximativ 500 de tone. SC Lucrări Drumuri şi Poduri şi SC Dimex sunt de asemenea pregătite pentru intervenții, aceștia raportând faptul că și astă-noapte au intervenit în zonele unde a fost nevoie, informează Instituția Prefectului.

Cele mai citite articole