Cod Galben de ploi, ninsori și viscol în județul Tulcea

de WTA.ro

Județul Tulcea este sub incidența unui Cod Galben, meteorologii estimând că vor fi precipitații, ninsori și viscol. Avertizarea intră în vigoare din dimineața de 5 februarie și ține mai bine de 24 de ore. 

Potrivit ANM, în intervalul 5 februarie, ora 08:00 – 6 februarie, ora 10:00 vot fi intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

Cele mai citite articole

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona montană 90…100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55…60 km/h.

Cele mai citite articole