Cod galben de vânt până sâmbătă seară – Mediașul vizat și el

de WTA.ro

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de vânt valabilă, sâmbătă, între orele 10.00 și 23.00, în 31 de județe din țară.

Potrivit ANM sunt afectate județele Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Alba, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu. Vâlcea, Argeș, Brașov, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Constanța și Tulcea.

Specialiștii susțin că în aceste zone vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h și temporar 70-85 km/h, trecător cu aspect de vijelie.

Sunt afectate pe parcursul zilei de sâmbătă Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și zona costieră a Dobrogei, iar spre seară și la începutul nopții de sâmbătă spre duminică jumătatea nordică a Moldovei.

Cele mai citite articole

Meteorologiii anunță că, în intervalul menționat, în zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 80-100 km/h.

În nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, mai ales după-amiaza și seara local se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în restul teritoriului, unde se vor atinge viteze, în general, de 45-55 km/h.

Source

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa