Concert Luiza Zan la prima ediție a Carnavalului Filarmonicii

de WTA.ro

În perioada 13 – 15 februarie la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu are loc prima ediție a Carnavalului Filarmonicii. Organizatorii anunță concerte de jazz, muzică clasică, concerte pentru copii și alte surprize. Realizat împreună cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), carnavalul se va încheia cu un concert de jazz susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

Prima ediție a Carnavalului Filarmonicii propune timp de trei zile, în perioada 13 – 15 februarie, mai multe evenimente culturale care se vor desfășura la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Potrivit reprezentanților Filarmonicii, idea de a da naștere unui astfel de Carnaval a pornit de la obiceiul marcării începutului postului Paștelui (Lăsata Secului) prin petreceri populare însoțite de deghizări, care alegorice, focuri de artificii și evenimente culturale. Tradiția carnavalului datează din timpul romanilor și grecilor, cei care obișnuiau să sărbătorească, la începutul anului, renașterea vieții, primăvara.
Deschiderea carnavalului sibian este rezervată muzicii clasice și are loc joi, 13 februarie, cu începere de la ora 19.00. Suita din „Spărgătorul de nuci” într-un aranjament inedit – pentru două piane – semnat de Nicolas Economou sau „Uvertura pe teme evreiești op. 34 pentru pian, clarinet și cvartet de coarde” de Serghei Prokofiev sunt propunerile serii în care soliste vor fi pianistele Mirabela Dina și Monica Florescu. Lor li se vor alătura pe scenă muzicienii Filarmonicii.
Cei mici sunt așteptați vineri, 14 februarie, ora 10.00 la un „Concert pentru copii și părinți”. Programul, special ales pentru acest eveniment, va include povestea muzicală „Petrică și lupul” precum și alte compoziții pe care, cu siguranță, micii spectatori le vor recunoaște și trăi la intensitatea maximă specifică vârstei.
Pentru că ziua de 14 februarie prefațează sărbătoarea dragostei la români – „Dragobetele” prin intermediul ”Valentine`s Day”, la ora 19.00 este programat un „Concert de Carnaval” la care Filarmonica deschide ușile pentru îndrăgostiții de toate vârstele.
„Artiștii și sperăm și publicul, vor da curs invitației noastre de a colora evenimentul și de a veni îmbrăcați în costume de carnaval. Cele mai inspirate și atrăgătoare dintre acestea vor fi premiate de către noi. Iar pentru că este carnaval și pentru a da o sugestie de costume, am inclus în programul muzical lucrarea ”Carnavalul animalelor” de Camille Saint-Saens”, transmit reprezentanții Filarmonicii.
Carnavalul se va încheia cu un concert de jazz în „chimnița” Filarmonicii, un spațiu reîmpropsătat și care va găzdui în viitor tot mai multe evenimente culturale de acest gen. Luiza Zan, una dintre cele mai frumoase voci ale jazz-ului românesc, va concerta sâmbătă alături de: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas. Artiștii revalorifică sound-ul și farmecul anilor ’30 din Parisul lui Django Reinhardt care s-a lăsat inspirat de jazz-ul american și căruia i-a acordat elemente de originalitate, dând naștere stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz.
Concertul „Luiza Zan & Jazzpar Trio” este programat la ora 19.00, iar accesul se va face direct din Parcarea Sălii Thalia.

Cele mai citite articole

Biletele pentru evenimentele din cadrul carnavalului pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), de luni până vineri între orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00 și online pe www.iabilet.ro. Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.
Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Cover-pagina-FB

SONY DSC

SONY DSC

Post-ul Concert Luiza Zan la prima ediție a Carnavalului Filarmonicii apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole