Condiții mai bune pentru beneficiarii din două centre ale DGASPC. Investiție de peste 6,7 milioane de lei

de WTA.ro

Centrul de plasament Agârbiciu și Centrul de Îngrijire și Asistență Agnita au fost reabilitate și modernizate în ultimii ani, iar la finalul lui 2019 lucrările au fost încheiate. Investiția în cele două centre s-a ridicat la un total de 6,7 milioane de lei, bani primiți de la Ministerul Muncii și de la Consiliul Județean Sibiu.

Aproape o sută de beneficiari, copii și adulți, beneficiază de condiții mai bune în două dintre centrele aflate în gestionarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu. Este vorba despre Centrul de plasament Agârbiciu, cu o capacitate de cazare 45 de locuri, și de Centrul de Îngrijire și Asistență Agnita, cu 50 de locuri disponibile.

La momentul actual, la Agnita beneficiază de serviciile centrului un număr de 24 de adulți, în timp ce la centrul de plasament din Agârbiciu sunt 22 de copii.

Investiția de la Agârbiciu s-a ridicat la puțin peste 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane au venit de la Ministerul Muncii și restul de la Consiliul Județean Sibiu și a presupus recompartimentarea spațiilor de cazare, „astfel încât să fie respectate condițiile de cazare conform standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a explicat astăzi, în conferință de presă, Laura Vîlsan, director general al DGASPC Sibiu.

Potrivit conducerii direcției, lucrările au constat în refacerea/înlocuirea finisajelor interioare și exterioare cu respectarea elementelor de decor, bucătăria și sala de mese au fost reabilitate și dotate cu mobilier și echipamente profesionale, intrarea beneficiarilor în sala de mese se va face atât pe scări, cât și cu ajutorul unei platforme elevatoare pentru persoanele cu dizabilități, schimbarea și modernizarea finisajelor interioare (pardoseli aderente și ușor de igienizat zugrăveli, gresie, faianță la nivelul grupurilor sanitare) cât și îmbunătățirea confortului termic prin înlocuirea tâmplăriei și termoizolarea planșeelor, precum și realizarea instalației termice cu trei centrale termice.

agnita 1 agnita

Cele mai citite articole

În ceea ce privește lucrările în cadrul Centrului de Plasament Agârbiciu, acestea au costat 2,6 milioane de lei. Banii au venit și aici din două direcții – cei mai mulți au fost oferiți de Ministerul Muncii, puțin peste 2,2 milioane de lei, restul venind de la Consiliul Județean.

Prin aceste lucrări, inițiatorii proiectului și-au propus să îmbunătățească structura funcțională a centrului, respectiv „realizarea unei legături între diferitele corpuri de clădire, inclusiv uşi de acces şi rampe de nivel. Un corp de clădire a fost demolat, iar pe acest amplasament a fost construit noul corp de clădire care cuprinde zona de servire a mesei, bucătăria şi magaziile de depozitare alimente. Au fost reconfigurate dormitoarele prin realizarea de băi interioare, acolo unde spațiul o permite, sau baie pentru două dormitoare cu respectarea standardelor pentru centrele rezidenţiale pentru copii”, spune Laura Vîlsan.

agarbiciu 1 agarbiciu

Totodată, copiii se bucură de acum de o curte reamenajată și de un teren pentru activități sportive, dotat corespunzător.

 

Post-ul Condiții mai bune pentru beneficiarii din două centre ale DGASPC. Investiție de peste 6,7 milioane de lei apare prima dată în Turnul Sfatului Online.

Cele mai citite articole