Conducerea SJU Braila a decis ca gravidele cu COVID sa fie tratate in acelasi spital cu cele fara / Decizia MS este incalcata, dar PSD-ului nu-i pasa!

de WTA.ro

Cele mai citite articole

In ciuda faptului ca Ministerul Sanatatii a stabilit prin Ordinul 533 din 29 martie 2020 o lista cu spitalele suport unde vor fi tratati pacientii infectati cu coronavirul nCov-19, conducerea Spitalului Judetean Braila a luat o decizie controversata. Initial, managerul dr. Delia Rasnoveanu, nasa europarlamentarului PSD Mihai Tudose, a decis ca o sala de interventii dotata corespunzator sa fie alocata in Corpul B al SJU Braila, lucru care s-a si intamplat. Aceasta decizie nu i-a convenit insa coordonatorului Corpului D al SJU Braila (Spitalul de obstetrica si ginecologie), Florin Tovarnac, consatean si amic cu europarlamentarul PSD Dan Nica. Asa ca a chemat-o pe dr. Rasnoveanu si pe directorul medical dr. Alina Neacsu in biroul lui din Corpul D si in urma unor discutii s-au gandit sa le spuna reprezentantilor Ministerului Sanatatii ca vor o derogare, pe care nu au primit-o! Dar lor nu le-a pasat.
Prin urmare, chiar daca intre corpurile mentionate mai sus exista o distanta de kilometri buni, ce le face ideale in astfel de situatii, sala de operatii utilata deja in Corpul B (stabilit de Ministerul Sanatatii prin Ordinul 533 din 29.03.2020 si publicat in Monitorul Oficial 263 din 31.03.2020– nr) a fost luata pe sus si dusa in Corpul D, adica la Maternitatea Braila si instalata in Ambulatorul acesteia, insa aici nu exista circuite separate, asa cum prevad normele medicale.
La ora publicarii acestui material, reprezentantii Ministerului Sanatatii stau linistiti crezand ca au rezolvat o problema la Braila, insa habar nu au ca reprezentantii PSD din conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Braila au decis sa nu respecte ordinele MS si sa faca altfel decat a fost stabilit legal, totul sub atenta coordonare a “patronului” sanatatii brailene, asa cum se lauda fostul secretar de stat din guvernele PSD, actualul presedinte al CJ Braila, Iulian Francisck Chiriac.
Reporterii Infobraila au sesizat Prefectura Judetului Braila si asteapta un raspuns de la conducerea acestei institutii.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa