Controlul legalității – atribuția de serviciu a Instituției Prefectului Caraș Severin.

de WTA.ro

 aaa

Printre atribuțiile Instituției Prefectului se numără și cel al controlului legalității, al aplicării actelor normative și contencios administrativ. Pe parcursul anului trecut a fost verificată legalitatea unui număr de peste 23 de mii 800 de acte administrative adoptate sau emise de autoritățile administrației publice locale.

Dintre acestea peste 200 au fost hotărâri ale Consiliului Județean Caraș-Severin, 6.550 hotărâri ale consiliilor locale și 471 de dispoziții ale primarilor. Au fost verificate de asemenea, sub aspectul legalității, aproape 16 mii 650 de dispoziții ale primarilor din Unitățile Administrativ Teritoriale ale Județului“, a afirmat fostul prefect Florența Albu în cadrul raportului de activitate pentru 2019 a prefecturii Caraș-Severin.

Ca urmare a petițiilor primite și a audiențelor organizate cu cetățenii, au fost dispuse 4 controale ale autorităților publice locale și alte instituții și, în raport cu aspectele constatate și având în vedere competențele ce revin prin lege instituției prefectului, s-au stabilit măsuri pentru intrarea în legalitate în sarcina autorităților locale sau instituțiilor controlate“ – a mai afirmat fostul prefect Florența Albu

Dan AGACHE

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole