Copilul tău este pasionat de animații japoneze? Hrănește-i pasiunea pentru cultura japoneză și adaugă în programul său activități relevante și distractive!

de WTA.ro

Copilul tău este pasionat de animații japoneze? Hrănește-i pasiunea pentru cultura japoneză și adaugă în programul său activități relevante și distractive!

Dacă acorzi puțin mai multă atenție preferințelor în materie de desene animate ale copilului tău, vei observa cu ușurință faptul că preferă în mod special animațiile japoneze. Minunat! Poți considera că este o pură întâmplare sau poți să valorifici această aparentă pasiune. De preferat ar fi să îți ajuți copilul să înțeleagă din timp dacă are o plăcere reală spre o astfel de cultură sau este o simplă preferință în materie de animații.

         Poți face asta foarte ușor expunându-l la mai multe tipuri de activități relevante șiai să vezi care este nivelul de interes pe care îl prezintă. Dacă într-adevăr dezvoltă o pasiune pentru această cultură, susține-l cu toate puterile pentru că limba japoneză nu este tocmai cel mai ușor de asimilat, iar o familiarizare timpurie cu această cultură îi va fi deosebit de prețioasă pe viitor.

Iată câteva activități pe care le poți introduce în programul copilului tău pentru a-i hrăni pasiunea pentru cultura japoneză:

Jocuri tematice

         Copii învață prin joc, în general, acesta este și motivul pentru care, pe lângă accesul la animațiile preferate, ar trebui să îi pui la dispoziție jocuri care să îl familiarizeze cât mai mult cu pasiunea lui. Vei găsi la Altex.ro seturi LEGO Ninjago care îi vor face cu siguranță o deosebită plăcere. Aceste jocuri sunt importante și pentru că vor dezvolta capacitățile creative ale copilului tău. În felul acesta, își poate forma singur universul imaginar și își va ajusta pe parcurs propriile păreri legate de această cultură. Dacă îi plac jocurile LEGO, de regulă, îi poți prezenta și animațiile din această serie, puse la dispoziție pe internet.

Cărți Manga

Cele mai citite articole

         Dacă este suficient de mare, copilul tău poate face cunoștință și cu cărțile Manga. Poate învăța stilul de citire specific acestor benzi desenate și poate își va dezvolta chiar și plăcerea de a citi și alte tipuri de materiale. Dacă abilitatea lecturii nu este încă dezvoltată, poți să îl ajuți chiar tu să îmbrățișeze aceste benzi desenate. Parcurgeți cărțile împreună și citește-i tu paragrafele aferente imaginilor. Aceasta poate fi chiar lectura de dinaintea orei de somn. Va fi distractiv pentru amândoi și va crea o legătură mai puternică între părinte și copil.

Lecții de limbă și cultură japoneză

         Într-un stadiu ceva mai avansat, îți poți duce copilul la cursuri de limbă și cultură japoneză pentru cei mici. Asta dacă ai acces la așa ceva în orașul tău. În caz contrar, este timpul să te apuci de teme! Pune-te la curent cu cele mai importante informații sau achiziționează manuale foarte ușoare pe care să le parcurgeți împreună. Este foarte important ca pe tot parcursul acestui proces să fii alături de copilul tău pentru a-i arăta în mod efectiv că îți pasă de pasiunea lui și îl susții.

         În concluzie, susține-ți copilul să facă ce îl atrage cel mai mult, chiar dacă punctul de plecare va fi reprezentat doar de animații și jucării care au legătură cu pasiunea lui. Acestea sunt foarte importante pentru un start avantajos. Toate aceste activități îi vor prinde bine pe viitor și vor constitui un avantaj în viața adultă, când își va lua singur deciziile pentru investirea în propriile pasiuni.

Sursa foto: Unsplash.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa